Companii

Radu Enache: Hotelul de două stele Hello a avut cel mai mare grad de ocupare din tot lanţul, 75% faţă de 50,8% media pe Continental

Radu Enache: Hotelul de două stele Hello a avut cel mai mare grad de ocupare din tot lanţul, 75% faţă de 50,8% media pe Continental

Foto: Cristina Nichitus

Autor: Mirabela Tiron

15.12.2011, 14:42 187

Omul de afaceri Radu Enache, acţionarul majoritar al lanţului hotelier Continental Hotels, din care fondul de investiţii spaniol GED a preluat recent o participaţie de 30%, susţine că singura satisfacţie din acest an a fost hotelul de două stele Hello Hotel din Bucureşti, dacă ia în calcul gradul de ocupare la care a operat.

"Acest hotel a avut un grad de ocupare de 75%, faţă de 65% nivelul înregistrat de hotelul de cinci stele Grand Hotel Continental şi 50,8% pe tot lanţul hotelier", a declarat el.

Omul de afaceri susţine că iniţial vroia să construiască acest tip de hoteluri în oraşe sub 180.000 de locuitori, dar acum se gândeşte să îl dezvolte în oraşe cu peste 300.000 de locuitori.

Investiţiile nu vor fi însă demarate prea curând din cauza lipsei de predictibilitate de pe piaţă, potrivit omului de afaceri.

"De ce aş face o investiţie, atâta timp cât nu avem predictibilitate? Eu vreau să ştiu foarte clar în ce fel voi putea să îmi asum o responsabilitate. Nu ştiu pe ce să mă bazez atunci când o să fac bugetul anului viitor", a declarat omul de afaceri

Continental Hotels este unul dintre cele mai mari grupuri hoteliere de pe piaţa locală, care are în proprietate 14 hoteluri, carr va finaliza anul acesta cu o cifră de afaceri de 21 mil. euro. Anul trecut Continental Hotels a obţinut o cifră de afaceri de 19,4 milioane de euro şi pierderi de 4,8 mil. euro, potrivit datelor de la Ministerul de Finanţe.

"Totul este foarte imprevizibil în piaţă. Nu ştim cum să facem bugetul, pe ce proiecţie legată de curs trebuie să bugetăm, ne gândim la 4,32 lei pentru un euro. Este prima dată când suntem pe ultimul moment cu realizarea bugetului", a spus el.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO