Companii

Radiografia pieţei farmaciilor. Farmaciile au generat afaceri de 24 de miliarde de lei în 2021, cu 40% mai mult faţă de acum cinci ani. Primele 10 reţele generează jumătate din afacerile totale ale industriei

Autor: Georgiana Mihalache

02.09.2022, 18:40 250

În total, sunt 4.000 de companii cu domeniul de activitate în comerţul produselor farmaceutice în magazine specializate Cifra de afaceri a crescut constant de la an la an, pe măsură ce consolidarea marilor jucători a continuat.

Afacerile din industria retailului farma au crescut de la 17,2 mld. lei în 2017, la 24,2 mld. lei anul trecut, ceea ce înseamnă o evoluţie de 40% în decurs de cinci ani, din calculele ZF pe baza informaţiilor oferite de Registrul Comerţului.

Comparativ cu anul 2008, businessurile din comerţul medicamentelor în farmacii au crescut de trei ori, în 2008 nivelul generat fiind de doar 8,6 mld. lei.

În total, sunt puţin peste 4.000 de companii cu codul CAEN aferent comerţului cu amănuntul al produselor farmaceutice în magazinele specializate. În ultimii ani, numărul firmelor din acest sector a scăzut constant, pe măsură ce marii jucători au cumpărat licenţele de la competitorii din piaţă.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO