Companii

Proprietarul Dacos: Negocierile de vanzare pot incepe de la 15 milioane de euro

Proprietarul Dacos: Negocierile de vanzare pot incepe de la 15 milioane de euro
04.10.2007, 18:27 210

Doua companii straine negociaza preluarea unui pachet majoritar de actiuni al companiei Dacos din Ramnicu Valcea, iar tranzactia cu una dintre ele este posibil sa fie parafata in urmatoarele doua luni, a declarat Dan Petrescu, proprietarul Dacos.
"Nu vreau neaparat sa vand compania, dar tinand cont de tendintele ultimilor ani, cand multe firme romanesti si-au luat parteneri puternici din strainatate, sunt deschis la o astfel de tranzactie. Sunt in discutii cu doua companii straine de transport care vor fie sa preia un pachet majoritar de actiuni la Dacos, fie sa cumpere integral compania", spune Petrescu.
El spune ca cele doua companii nu sunt inca prezente pe piata romaneasca a transporturilor. Petrescu a dezvaluit doar numele uneia dintre cele doua firme, Veolia (Franta), despre cea de-a doua rezumandu-se sa afirme ca este o companie austriaca. Reprezentantii Veolia nu au facut niciun comentariu pe marginea acestui subiect pana la inchiderea editiei. "Daca imi ofera 10 milioane de euro pe companie, nu avem ce discuta. Vorbim doar de la suma de 15 milioane de euro", a precizat el. Compania a fost infiintata in anul 1992 si are un parc de 50 de autocare, care opereaza pe 24 de trasee interne si internationale.
Dacos a inregistrat anul trecut o cifra de afaceri de 4,4 mil. euro, aproximativ la acelasi nivel cu 2005, in timp ce profitul companiei s-a ridicat la circa 100.000 de euro, potrivit datelor publicate de companie pe site-ul Ministerului de Finante.
Pe piata de transport de persoane, principalii concurenti ai Dacos sunt companiile Atlassib, detinuta de Ilie Carabulea si Eurolines, detinuta de doi investitori locali. Pana in prezent, niciuna dintre aceste companii nu si-a anuntat intentia clara de vanzare.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO