Companii

Proprietarii hotelului Trianon au refuzat primele doua oferte

06.08.2007, 18:28 20

Proprietarii hotelului de trei stele din Bucuresti Trianon, situat in apropierea parcului Cismigiu, au refuzat primele doua oferte de cumparare provenite din partea a doua fonduri de investitii deoarece suma era la jumatatea pretului solicitat de 5,5 milioane de euro.
Fondurile de investitii erau din SUA si Israel, iar ofertele lor nu acopereau investitiile initale realizate de proprietarii hotelului, fiind astfel respinse. Agentia imobiliara care intermediaza vanzarea hotelului este EuroMetropola.
Hotelul Trianon, amplasat pe strada Cobalcescu din Bucuresti, in apropierea parcului Cismigiu, a fost construit de firma Olimp Technic, controlata de trei investitori francezi, si a fost scos la vanzare la jumatatea lunii iulie, odata cu finalizarea lucrarilor. Banii obtinuti din vanzarea hotelului nu vor fi reinvestiti in Romania.
Potrivit reprezentantilor EuroMetropola, tranzactia ar trebui sa se finalizeze in urmatoarele doua luni, pretul minim acceptat fiind de 5,2 milioane de euro.
Hotelul este clasificat la trei stele si are 26 de camere, din care patru simple, 20 de camere duble si doua apartamente, precum si un restaurant cu o capacitate de aproximativ 100 de persoane si o sala de conferinte cu 40 de locuri.
In prezent, in Europa exista 14 hoteluri denumite Trianon in tari precum Franta, Olanda, Belgia si Elvetia, care nu apartin insa unui lant. Initial, in informatia aparuta in legatura cu vanzarea hotelului din Bucuresti, cele 14 hoteluri formau un lant hotelier din care facea parte si unitatea din Bucuresti.
"Dupa achizitionare, hotelul poate fi supus fara probleme unui rebranding, intrucat nu face obiectul niciunui contract de tip franciza", spun reprezentantii EuroMetropola.
Potrivit unui calcul al reprezentantilor agentiei, investitia poate avea un randament de 8-10% pe an, in conditiile unui grad de ocupare de 70-80%.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO