Companii

Profitul producătorului de costume Formens din Botoşani a crescut de 2,5 ori în 2022, ajungând la 28,3 mil. lei

Profitul producătorului de costume Formens din Botoşani...

Autor: Laurentiu Cotu

18.09.2023, 16:30 551

Producătorul de costume Formens din Botoşani, controlat de antreprenorul francez Losson Gerard Justin Joseph, a raportat pentru 2022 o cifră de afaceri de 278,6 mil. lei (56,5 mil. euro), în creştere cu 41,6% faţă de anul anterior, când compania a avut afaceri de 196,7 mil. lei (40 mil. euro), potrivit datelor de la Ministerul Finanţelor. 

Formens a realizat anul trecut un profit net de 28,3 mil. lei (5,7 mil. euro), de 2,5 ori mai mare faţă de anul precedent, când producătorul de costume a obţinut un câştig net de 11,2 mil. lei (2,3 mil. euro), conform datelor publice. Compania a ajuns în 2022 la un număr mediu de 900 de angajaţi. Producătorul de costume şi de alte articole de îmbrăcăminte deţine o fabrică în Botoşani, dar şi o unitate de producţie în Ucraina, care a fost închisă temporar anul trecut din cauza războiului.

Formens este unul dintre cei mai mari exportatori din do­meniu, trimiţând peste graniţă aproape întreaga producţie. 

Povestea companiei Formens a început în anii ’90, când antreprenorul francez Gerard Losson a venit în România. De profesie inginer textilist, el a lucrat o vreme în domeniu pentru ca apoi să devină antreprenor. A început întâi să lucreze în Portugalia şi Tunisia, însă nu a fost mulţumit de ce a obţinut, aşa că a venit în 1997 în România, o piaţă cu tradiţie în domeniul textilelor.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO