Companii

Profitul la Romcab, 1% din cifra de afaceri

13.09.2004, 00:00 16

Producatorul de cabluri electrice Romcab Targu-Mures, parte a grupului Paneuro, a raportat pentru primul semestru o cifra de afaceri de 6,5 milioane de euro, in crestere cu 27%.
Profitul net a urcat la 63.000 de euro , cu 63% mai mult decit in primul semestru din 2003.
Actionarul principal al Romcab este Paneuro Company S.R.L., ce detine 86,28% din actiuni, in timp ce SIF Oltenia detine 7,12% din actiunile companiei.
Actiunile Romcab sunt listate la Bursa Electronica Rasdaq, ultimele tranzactii incheindu-se la 15.500 lei pe actiune. Capitalizarea bursiera a companiei este de 2,1 milioane euro.
Compania produce cabluri pentru trei segmente de piata, constructii civile, industria auto si produsele de uz casnic. Cablurile pentru constructii civile detin o pondere de 55% in cifra de afaceri a companiei. Pe segmentul auto, Romcab produce in exclusivitate pentru export, principalii clienti fiind Aprilia, Ducati si Valeo, in timp ce pe segmentul produselor de uz casnic, principalul client este grupul suedez Electrolux.
Din grupul Paneuro fac parte 12 firme, fiecare cu domenii diferite de activitate. Astfel, grupul mai vinde autoturisme Mercedes si Citroen (prin societatile Aliat si Atu), desfasoara activitati de leasing operational si financiar (prin Paneuro Leasing), transport intern si international (prin Paneuro International), constructii civile si industriale (prin Novator). alexandru.cerchez@zf.ro

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO