Companii

Profit mai mic pentru Confectii Vaslui, la afaceri egale

13.08.2004, 00:00 22

Societatea Confectii Vaslui a realizat in primul semestru al acestui an un profit net de aproape 10 miliarde de lei (250.000 de euro), cu 45% mai mic fata de jumatatea similara din 2003. In euro, scaderea castigului companiei a fost de 40%.
Cifra de afaceri a companiei s-a mentinut insa relativ constanta in jurul valorii de 2,1 milioane de euro. Conform raportului de gestiune pe primul semestru, societatea a realizat investitii de aproximativ 20.000 de euro in utilaje din tara si din import, tehnica de calcul, precum si obiecte de mobilier, sursa de finantare fiind profitul net realizat. De altfel, fondurile proprii ale companiei au sustinut si intrega activitate de productie in acest interval de timp.
Explictia principala a acestei evolutii o reprezinta scaderea veniturilor totale ale societatii, de la 2,7 milioane de euro la 2,5 milioane de euro, adica cu 5%, in conditiile in care cheltuielile totale s-au mentinut la circa 2,2 milioane de euro.
In intervalul 1 ianuarie - 30 iunie, rentabilitata profitului brut in raport cu cifra de afaceri de 15,6%, cu 6 procente inferioara celei din primul semestru din 2003.
Veniturile Confectii au provenit in proportie de 98 % din activitatea de exploatare in primele sase luni. Societatea a beneficiat de 25.000 de euro din dobanzi si de alti 20.000 de euro de pe urma evolutiei favorabile a cursului valutar.
Actiunile Confectii Vaslui s-au numarat in anul trecut printre cele mai active de la Bursa Electronica RASDAQ, multi investitori fiind atrasi de faptul ca societatea nu are un actionar majoritar, si este posibil ca actiunile sa faca obiectul unei oferte de preluare in urmatorii ani. Momentan actiunile sunt suspendate de la tranzactionare pentru a fi transferate pe platforma tehnica a Bursei de Valori. In ultimele 12 luni, cursul acestor titluri a variat intre 13.000 lei/actiune si 33.000 lei/actiune. Ultimul pret de tranzactionare actiunile societatii a fost de 28.000 lei/actiune si a fost obtinut in cursul saptamanii trecute. La aceasta cotatie, capitalizarea bursiera a companiei este de 5,3 milioane de euro. O actiune Confectii Vaslui are valoarea nominala de 1000 de lei.
Numarul mediu de salariati ai Confectii s-a redus cu 5% in ultimul an. Aceasta tendinta a fost motivata de cauze naturale, dar si de efectuarea unor transferuri de personal catre alte societati.
andrei.frunza@zf.ro

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO