Companii

Producţia industrială a crescut în ianuarie faţă de decembrie

Producţia industrială a crescut în ianuarie faţă de...

Autor: Emil Popescu

13.03.2013, 10:10 140

Evoluţia a fost susţinută de creşterea industriei prelucrătoare (cu 8,2% faţă de decembrie). Industria extractivă şi producţia şi furnizarea de energie electrică şi termică, gaze, apă caldă şi aer condiţionat au scăzut cu 3,1%, respectiv cu 2,6%.

"Pe marile grupe industriale s-au înregistrat creşteri la majoritatea categoriilor de bunuri, astfel: industria bunurilor de folosinţă îndelungată (+22,4%), industria bunurilor intermediare (+13,8%), industria bunurilor de uz curent (+4,9%) şi industria bunurilor de capital (+4,6%). Industria energetică a scăzut cu 1,6%", se arată într-un comunicat al Institutului Naţional de Statistică.

Faţă de ianuarie 2012 industria prelucrătoare a crescut cu 6,6%, iar cea extractivă cu 6%, în timp ce producţia şi furnizarea de energie electrică şi termică, gaze, apă caldă şi aer condiţionat au scăzut cu 0,3%.

S-au înregistrat creşteri la majoritatea categoriilor de bunuri - în industria bunurilor de folosinţă îndelungată (15,2%), a bunurilor de capital (8,6%), a bunurilor de uz curent (5,5%) şi în industria bunurilor intermediare (3,8%). Industria energetică a scăzut cu 0,2%.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO