Companii

Producătorul lactatelor Olympus mai investeşte 15-20 mil. euro la Braşov

Producătorul lactatelor Olympus mai investeşte 15-20...

Autor: Mădălina Dediu Panaete

04.07.2016, 00:07 1165
Fabrica de Lapte Braşov, producătorul lactatelor Olympus, are în plan investiţii de 15-20 de milioane de euro în următorii doi ani în fabrica pe care o deţine în localitatea Hălchiu (jud. Braşov), după ce a investit peste 70 de milioane de euro pe piaţa locală de la intrarea pe piaţă, în 1999.

„Este un mediu atractiv prin calitatea materiei prime şi a forţei de muncă, dar şi prin poziţionarea geografică. De altfel, acestea au fost câteva dintre motivele care ne-au şi determinat să deschidem fabrica de la Hălchiu, ca parte a strategiei noastre de dezvoltare pe această piaţă“, a declarat managerul, care conduce cel mai mare exportator de lactate. Producţia fabricii din judeţul Braşov se îndreaptă în proportie de 60% către export, iar 40% ajunge pe piaţa internă.

Grupul elen Olympus este prezent pe piaţa din România încă din 1999 şi anterior deschiderii fabricii din Hălchiu a operat o unitate de producţie în localitatea Baraolt, judeţul Covasna. Unitatea de producţie din Hălchiu a fost deschisă în 2011 şi realizează produse precum brânzeturi, iaurturi, smântână, lapte sau unt.

Anul trecut, Fabrica de Lapte Braşov, care are în portofoliu brandurile Olympus, Oly şi Familia Braşoveanu, a avut o cifră de afaceri de 338 de milioane de lei (circa 76 mil. euro), în creştere cu 11% faţă de anul precedent. Pentru anul acesta, compania estimează un plus de 10% al vânzărilor.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO