Companii

Producatorul de otel Valmet, minus 40% la vanzari

22.11.2009, 23:17 166

Compania Valmet Production din Hunedoara, specializata infabricarea produselor din otel si comercializarea materialelor deconstructii, estimeaza in acest an o cifra de afaceri de 20 mil.euro, in scadere cu 40% fata de anul trecut.

Compania hunedoreana a incheiat anul trecut cu vanzari totale de34 mil. euro.

"Vanzarile companiei noastre au fost direct influentate de crizaeconomica care a condus atat la o scadere a preturilor, cat si avolumelor tranzactionate. Aceasta situatie a fost amplificata si deun nivel ridicat al stocurilor de produse din otel si materiiprime, la nivel mondial. Ca urmare a acestor conditii de piataestimam ca cifra de afaceri Valmet Production va scadea in acest ancu pana la 40%", a declarat Mircea Ilisei, manager general alValmet Production.

Compania Valmet Production realizeaza diferite produse din otel(profiluri, bare tevi, plasa sudata, tabla), comercializeazamaterialele de constructii si desfasoara activitati de distributiea gazelor industriale si a instalatiilor de conversie pentrufunctionarea alternativa a motoarelor diesel cu ulei vegetal.

"Incepand cu primul trimestru al anului pretul produselor dinotel s-a injumatatit fata de aceeasi perioada a anului 2008. Crizafinanciara a favorizat reducerea finantarii in sectoareleconsumatoare de otel, iar firmele care furnizeaza servicii deasigurare a riscului financiar au redus sau chiar au anulatcontracte, atat cu producatorii, cat si cu distribuitorii deproduse din otel", a mai spus Ilisei.

Potrivit reprezentantilor Valmet Production, existenta unorstocuri mari pe anumite categorii de fabricate din otel simentinerea nivelului productiei au contribuit la scadereapreturilor si i-a obligat pe o parte din distribuitori sa vanda dinstoc sub pretul de achizitie pentru a obtine lichiditati.

"Reducerea capacitatilor de productie, masura aplicata relativtarziu de producatori, a contribuit pentru o anumita perioada la ooarecare stabilizare a nivelului pretului, insa ulterior au existatperioade in care cererea pentru anumite produse a depasit ofertaexistenta. Producatorii si distribuitorii de materiale deconstructii incearca in prezent sa reduca stocurile si sa lucrezein baza unor comenzi ferme", precizeaza Mircea Ilisei.

In urma procesului de restructurare a companiei, aceasta detinein momentul de fata un singur punct de lucru in localitateaCristur, un depozit cu o suprafata de 15.000 de metri patrati acarei capacitate anuala de depozitare este de 60.000 de tone deproduse laminate din otel.

Pana la restructurare Valmet Production detinea puncte de lucrusi in Arad si Petrosani.

Compania Valmet Production este detinuta de oamenii de afaceriVasile Mazilu, Corina Mazilu si Mircea Ilisei.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO