Companii

Producătorul de mezeluri Agra’s din Alba a fost asistat de Alexandru Medelean, Wise Way Advisors şi Florin Cerna, BrinkThink Management în tranzacţia cu Scandia Food Sibiu

Producătorul de mezeluri Agra’s din Alba a fost...

Autor: Cristina Roşca

24.12.2021, 12:20 354

În tranzacţia recentă prin care operaţiunile producătorului de mezeluri Agra’s au fost cumpărate de grupul Scandia Food din Sibiu, vânzătorul a fost asistat de Alexandru Medelean, Wise Way Advisors şi Florin Cerna, BrinkThink Management.

Grupul Scandia Food, cel mai mare pro­ducător de conserve din România, a cumpărat integral producătorul de mezeluri Agra’s din judeţul Alba, o companie antreprenorială cu afaceri de 102 mil. lei anul trecut. Vânzătorii sunt Dan Sărmăşan şi Ligia Sanda Stîncel, cei care au şi fondat businessul, potrivit datelor de pe platforma de analiză a companiilor confidas.ro. Ei deţineau Agra’s în mod egal.

„Astăzi s-au finalizat ultimele detalii ale acestei tranzacţii. Tranzacţia pachetului de 100% din capital s-a realizat printr-o procedură de negociere directă cu Scandia Food SRL, Sibiu. Structurarea tranzacţiei a constat în achiziţia directă a pachetului de acţiuni, finanţată din capitalul investitorului şi o finanţare bancară (din partea CEC Bank), complementată cu un mecanism de extragere a excesului de cash”, spune Alexandru Medelean. 

Documentele tranzacţiei au fost semnate la sfârşitul lunii septembrie 2021, după care s-a parcurs procedura de avizare din partea Consiliului Concurenţei şi etapa de implementare a condiţiilor suspensive, până la finalizarea efectivă a tranzacţiei, care a avut loc acum. Valoarea tranzacţiei nu a fost făcută publică, dar conform datelor ZF e vorba de circa 10 mil. euro.

Ceilalţi consultanţii ai tranzacţiei au fost Bohâlţeanu & Asociaţii (BSMP), consultantul legal al vânzătorilor, Dan Weiler, consultanul financiar al cumpărătorului, Aron, Dinu si Asociatii, asistenţă legală pentru cumpărător. KPMG, a oferit asistenţă de tip due diligence financiar şi fiscal, iar Roland Berger Strategy Consultants, asistenţă de tip due diligence comercial si operaţional.

Alexandru Medelean, Wise Way Advisors şi Florin Cerna, BrinkThink Management au mai lucrat au asistat în calitate de M&A lead advisors acţionarii grupului Smart Diesel, cea mai mare companie antreprenorială din domeniul cardurilor de combustibil din România, la vânzarea către grupul german DKV Euro Service, cel mai important furnizor european de servicii de carduri de combustibil şi mobilitate pentru industria logisticii şi transporturilor, activ în 45 de ţări. Această tranzacţie a fost anunţată pe final de 2020.

În acest an, Alexandru Medelean (Wise Way Advisors) l-a asistat în calitate de consultant principal al tranzacţiei pe alpinistul David Neacşu în vânzarea companiei GD Escapade, proprietara magazinului Himalaya din Bucureşti, pe care acesta l-a fondat în urmă cu 27 de ani.

 
 


 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO