Companii

Producatorul de medicamente Zentiva scade cu 10%

31.10.2007, 19:51 13

Compania ceha de medicamente Zentiva, unul dintre cei mai importanti producatori locali, estimeaza o scadere de 10% a vanzarilor in Romania in primele noua luni, potrivit publicatiei electronice cehe Prague Daily Monitor.
In primele sase luni cresterea cehilor in Romania a fost de 21,3%, pana la 47,3 mil. euro, ceea ce inseamna ca in trimestrul trei vanzarile companiei au scazut semnificativ.
Potrivit ultimelor date disponibile, piata romaneasca de medicamente a crescut cu aproximativ 10% in primele noua luni ale acestui an, avansul fiind mai puternic pentru medicamentele originale in defavoarea celor generice. Incetinerea din cel de-al treilea trimestru, cel mai slab pentru industria farmaceutica, a fost datorata in parte caniculei din lunile de vara si perioadei concediilor.
Zentiva a terminat primele noua luni din 2006 cu vanzari de 62 mil. euro, ceea ce la o scadere de 10% ar duce rezultatele companiei la 55,8 mil. euro in primele trei trimestre din 2007.
Reprezentantii companiei nu au dorit sa faca niciun comentariu pe marginea acestor rezultate. Acesta este primul declin al companiei cehe de la achizitia producatorului local Sicomed in 2005.
Zentiva isi va face publice rezultatele finale aferente primelor noua luni pe 5 noiembrie.
Activitatea companiei din acest an pe piata locala a fost marcata de demisia Marianei Wencz, country general manager, atributiile sale fiind preluate interimar de Jozef Belcik, manager regional pentru Balcani, zona care cuprinde activitatile comerciale din Romania, Bulgaria si Moldova.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO