Companii

Producătorul de hârtie Pehart Tec, controlat de fondul de private equity Abris Capital, şi-a triplat profitul în 2020, ajungând la 79 mil. lei, la afaceri de 545 mil. lei

♦ La finalul anului trecut, Pehart Tec Grup, a obţinut un credit sindicalizat în valoare de 51 mil. euro.

Producătorul de hârtie Pehart Tec Grup, con­tro­lat de fondul de private equity Abris Capital, a realizat anul trecut un profit net de 79,3 mil. lei (16,5 mil. euro), triplu faţă de anul anterior, când compania a avut un câştig net de 26 mil. lei (5,5 mil. euro), potrivit datelor de la Ministerul Finanţelor.

Compania a raportat pentru 2020 o cifră de afaceri de 545,7 mil. lei (113,2 mil. euro), în creş­tere cu 1,4% faţă de anul pre­cedent, con­form calculelor ZF pe baza da­telor publice. Pehart Tec Grup a ajuns anul tre­cut la un nu­măr mediu de 532 de an­gajaţi, cu 20  mai mult faţă de anul 2019. 

Compania produce prosoape de bucătărie, hârtie igienică, batiste sau şer­veţele, care ajung în marile lan­ţuri de magazine sau sunt comercializate prin intermediul dis­tri­buitorilor. Pehart Grup este pre­zent în 18 ţări cu pro­du­se­le sale de uz casnic şi uz in­dustrial. Compania exportă hâr­tie absorbantă brută în cen­trul, estul şi sudul Europei, în ţări precum Ungaria, Grecia, Serbia, Cehia, Bulgaria, Po­lo­nia, Slovacia, Croaţia, Slovenia, Mace­do­nia, Ucraina, Ci­pru, Israel, Moldova, Germania, Bosnia şi Herţegovina, Mun­te­negru, potrivit informaţiilor de pe site-ul Pehart Tec Grup.

Citește continuarea pe zfcorporate.ro

Companii - care are si subcategorii
AFACERI DE LA ZERO
Linkuri utile

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.zf.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.