Companii

Producătorul condimentelor CIS: „Sper că măsurile luate de autorităţi sunt o glumă proastă”

Producătorul condimentelor CIS: „Sper că măsurile...

Autor: Florentina Niţu

23.03.2020, 18:13 473

Claudiu Span, antreprenorul din spatele brandului de mirodenii CIS, spune că măsurile luate de autorităţi pentru a reduce răspândirea COVID-19, destinate mediul de afaceri, nu sunt cele aşteptate de antreprenori, care au nevoi în funcţie de specificitatea businessului.

„Sper că măsurile luate de autorităţi sunt o glumă proastă. Şomajul tehnic este o bătaie de joc. Tot firma cea mică şi amărâtă să ţină statul în cârcă? Trebuie să plătim taxele şi impozitele. Eu cred că mulţi antreprenori o să-şi trimită angajaţii în şomaj, dar nu tehnic”, spune Claudiu Span, adăugând că nu sunt cele aşteptate de antreprenori.

Afacerea CIS Com, înfiinţată alături de soţia sa în 1998, a mai trecut printr-o situaţie similară cu cea prezentă, criza economică din 2008. „În timpul crizei din 2008, când alte companii se năruiau, noi am hotărât să ieşim din zona Maramureşului şi să ne extindem la nivel naţional.“

Compania are în portofoliu condimente precum cimbru, muştar, boia, piper sau enibahar, dar şi produse destinate patiseriei, precum nucă de cocos, mac, cacao, stafide sau scorţişoară. Produsele sunt realizate şi ambalate în fabrica deţinută de companie, cu materia primă achiziţionată de la producători locali, iar în prezent lucrează la capacitate maximă.

Produsele sunt comer­cializate în peste 20 de judeţe din ţară, chiar şi în retail. În prezent, antreprenorul caută noi reţele de comercializare.

În 2018, ultimul an pentru care există date publice, compania a avut venituri de 2,8 milioane de lei, în creştere cu 12% faţă de 2017, arată datele de la Ministerul de Finanţe.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO