Companii

Producătorul COMES din judeţul Neamţ, care livrează utilaje sub presiune de gabarit mare, termină anul cu 21 mil. euro şi vede 20% creştere în 2024. „Accelerăm investiţiile în domenii strategice“

COMES este fosta uzină mecanică a Combinatului Chimic Săvineşti, deschis în 1977 şi privatizat în 2003, fiind deţinută în prezent  de acţionari români. Compania produce echipamente de transfer de căldură, utilaje sub presiune şi piese de schimb pentru industria chimică, petrochimică, de petrol şi gaze, nucleară şi energetică.

COMES este fosta uzină mecanică a Combinatului Chimic Săvineşti, deschis în 1977 şi privatizat în 2003, fiind deţinută în prezent de acţionari români. Compania produce echipamente de transfer de căldură, utilaje sub presiune şi piese de schimb pentru industria chimică, petrochimică, de petrol şi gaze, nucleară şi energetică.

Autor: Mirabela Tiron

15.12.2023, 17:00 612

♦ Compania a investit un milion de euro într-un echipament (valţ hidraulic) pentru îndoire de table la dimensiuni şi grosimi foarte mari.

Compania COMES din comu­na Săvi­neşti, judeţul Neamţ, care livrează utilaje sub presi­u­ne de gabarit mare şi piese de schimb pentru in­dustria chi­mică, petrochimică, pe­trol şi gaze, estimea­ză că va finaliza acest an cu afaceri de 21 milioane de euro, faţă de nivelul de 15,5 mil. euro anul anterior, iar pentru anul viitor a bugetat o creştere cu 20% pe fondul unei noi investiţii realizate.

„Am produs în acest an mai multe uti­laje şi am intrat pe alte nişe de piaţă, inclusiv pe înlocuirea de conducte în rafinării. Am intrat şi pe noi pieţe din Europa, Orientul Mijlociu, nordul şi centrul Africii“, a spus pentru ZF Anton Ioan Măzărianu, directo­rul general al companiei şi acţionar majori­tar al COMES. Compania care produce utilaje unicat de gabarit mare pentru rafinării şi combinate vinde 70%-80% din producţie la export.

Recent, producătorul a finalizat o inves­tiţie pentru producţia industrială locală, a cumpărat un echipament (valţ hidraulic) pentru îndoire de table la dimensiuni şi grosimi foarte mari.

„Această nouă dotare tehnică, singulară pe piaţa de profil internă, acoperă orice tip de cerere privind formarea de plăci metalice groase cu geometrie variabilă. Investiţia în tehnologie performantă de ultimă oră vine să susţină producţia şi furnizarea de petrol, gaze, energie electrică şi termică din Româ­nia“. Noua investiţie permite dezvoltarea afacerii pe o nouă nişă pe piaţa europeană şi în ţări din Orientul Mijlociu şi Africa de Nord. Investiţia va susţine creşterea busi­nessului, oficialii companiei au bugetat pentru anul viitor o creştere cu 20%, până la 25 milioane de euro.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO