Companii

Producătorii din Republica Moldova vor să creeze produse comune cu cei din România sau complementare şi să penetreze împreună pieţele vestice. „E un joint venture ideal între România şi Republica Moldova pe care îl aşteptăm de mai bine de 100 de ani.“

Producătorii din Republica Moldova vor să creeze...

Autor: Florentina Niţu

30.11.2023, 00:07 2851

Şaizeci de producători de mobilă, jucării, alimente, vin şi fructe din Republica Moldova au venit la Bucureşti pentru a semna contracte de export către piaţa românească şi de a identifica parteneri strategici care să le faciliteze accesul pe piaţa Uniunii Europene.

„Am avut discuţii cu distribuitori, dar şi cu producători mari din industria alimentară din România care sunt interesaţi să creeze cupaje pentru a concentra mărfuri şi a ataca împreună pieţele de export. Exportatorii din România au deja intrări la anumiţi distribuitori internaţionali şi putem să le trimitem o ofertă împreună“, a spus Andrei Crigan, preşedintele Camerei Bilaterale de Comerţ şi Industrie Republica Moldova-România. El a completat că Republica Moldova este bine cunoscută ca un producător de alimente, în timp ce România este mai industrializată şi crede că este un mix bun.

„Ne putem gândi la anumite nişe pe care să le exploatăm după ce le vedem potenţialul. E un joint venture ideal între România şi Republica Moldova pe care îl aşteptăm de mai bine de 100 de ani. Cu un partener, România ar putea reducere şi deficitul comercial (de peste 5 mld. euro – n. red.)”, a întărit el.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO