Companii

Producătorii mici de mobilă cad în plasa insolvenţelor. Doar un jucător mare se află pe lista companiilor intrate în insolvenţă în 2023

Producătorii mici de mobilă cad în plasa...

Autor: Mădălina Dediu Panaete

30.07.2023, 16:31 4081

Cele mai mari 10 companii din producţia de mobilă intrate în insolvenţă în acest an au adunat afaceri de peste 173 de milioane de lei în 2022, arată o analiză făcută de ZF pe baza datelor de la Registrul Comerţului.

Cea mai mare companie din sector care a ajuns în acest an să-şi ceară insolvenţa este Rus Savitar, compania care deţine brandul Casa Rusu. În 2021, ultimele date pentru care există informaţii pe mfinante.ro pentru Rus Savitar compania avea o cifră de afaceri de 141,8 milioane de lei, un profit net de 9,3 milioane de lei şi un număr mediu de 602 angajaţi.

Conform datelor de pe site-ul com­paniei, Casa Rusu are 16 magazine în ţară. Casa Rusu este deţinută de fondul de investiţii Greenbridge Partners.

Acesta este singurul nume mare aflat pe lista companiilor intrate în dificultate în sectorul mobilei, în rest fiind prezente firme mici cu câteva sute de mii de lei sau câteva milioane de lei afaceri.

Industria mobilei este singurul sector mare pe excedent comercial, acesta fiind de 1,3 mld. euro anul trecut.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO