Companii

Producătorii internationali de medicamente: taxa clawback vine într-un moment dificil. Nu o putem suporta

Producătorii de medicamente: taxa clawback vine într-un moment dificil. Nu o putem suporta

Autor: Ioana David

22.09.2011, 15:34 540

Actuala formă a taxei clawback se aplică industriei într-un moment dificil, în care producătorii de medicamente susţin financiar, într-o foarte mare măsură, funcţionarea sistemului de sănătate din România, se arată într-un comunicat al Asociaţiei Române a Producătorilor Internaţionali de Medicamente (ARPIM). Comunicatul instituţiei a venit după ce aseară a fost aprobată o Ordonanţă de Urgenţă care schimbă taxa clawback care funcţionează în prezent. Potrivit noului sistem orice creştere a consumului de medicamente peste plafonul aprobat de stat va fi suportată integral de producătorii de medicamente în funcţie de cota de piaţă avută.

"Industria de medicamente nu poate susţine taxa aprobată ieri de către Guvernul României, care prevede ca diferenţa dintre bugetul alocat de autorităţi şi consumul de medicamente să fie suportată 100% de producătorii de medicamente: anul trecut, de exemplu, a fost alocată o sumă pentru consumul de medicamente cu peste 1 miliard de lei mai mică decât necesarul real de medicamente", se arată în comunicatul ARPIM.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO