Companii

Producătorii de pavaje simt o uşoară revigorare dinspre sectorul rezidenţial

Producătorii de pavaje simt o uşoară revigorare...

Autor: Ioan Dornescu

17.07.2013, 19:39 212
Vânzările de pavaje sunt în grafic după primele luni ale acestui an, iar piaţa ar putea încheia 2013 pe plus, spun companiile de profil. Dacă întârzierile la plată şi lipsa investiţiilor noi sunt probleme care nu ocolesc nici segmentul de pavaje, la capitolul „veşti bune“ pot fi trecute livrările în creştere pentru sectorul rezidenţial.
 
Numărul autorizaţiilor de construire eliberate pentru clădiri rezidenţiale în primele patru luni ale anului a crescut cu 5% faţă de aceeaşi perioadă din 2012, în timp ce livrările de locuinţe au crescut cu 12% în primul trimestru, la 7.682 de unităţi, arată datele furnizate de Institutul Naţional de Statistică. Pe de altă parte, investiţiile în lucrări de construcţii noi au coborât cu 15% în primul trimestru, comparativ cu primele trei luni din 2012, potrivit aceleiaşi instituţii.
 

Citiţi articolul integral pe www.zfcorporate.ro

Acest articol a apărut în ediţia tipărită a Ziarului Financiar din data de 18.07.2013

ZF Corporate este serviciul specializat de ştiri cu plată al Ziarului Financiar. Pentru a putea citi aceste ştiri trebuie să vă abonaţi la ZF Corporate sau la unul din cele 12 fluxuri ale sale, profilate pe sectoare de activitate (Bănci, Retail, Imobiliare şi altele). Detalii de abonare la ZF Corporate: Alexandru Matei (tel. fix: 0318.256.286, tel. mobil: 0766.606.994) sau trimiteţi un email cu datele dumneavoastră de contact prin care solicitaţi informaţii şi abonare la adresa alexandru.matei@zf.ro sau stefan.paraschiv@m.ro. Veţi fi contactat în maximum o oră.

 
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO