Companii

Producatorii de ciment aduc jumatate din businessul Segezha

07.12.2007, 14:55 32

Producatorul de ambalaje din hartie Segezha Packaging, care detine o fabrica la Ploiesti, estimeaza pentru acest an o cifra de afaceri de 9,5 milioane de euro, in crestere cu 22% fata de anul trecut, pe baza contractelor cu cei trei mari producatori de ciment de pe piata locala, Lafarge, Holcim si Heidelberg.
"Jumatate din bugetul companiei este asigurat de clientii din domeniul cimentului, respectiv de Lafarge, Holcim si Heidelberg", a declarat Gabriel Angelescu, directorul de marketing si de vanzari al companiei.
In afara ambalarii materialelor de constructii, compania s-a orientat si spre sectoarele de ambalare a diferitelor produse alimentare, seminte, chimicale si minerale, potrivit lui Angelescu. Segezha Packaging a devenit anul acesta furnizor pentru mai multe companii, printre care si compania de morarit si panificatie Boromir si producatorul de adezivi ceramici Baulinie.
"Speram ca anul viitor sa reusim sa majoram capacitatea de productie cu aproximativ 30% fata de acest an, prin noile investitii si amenajari care sunt in plina desfasurare", a mai spus Angelescu.
El a explicat ca majorarea productiei este un lucru firesc, in conditiile in care sectorul de materiale de constructii inregistreaza cresteri uriase, de peste 30% in acest an, iar producatorii de ciment anunta dublarea capacitatilor de productie in urmatorii cinci ani.
Compania a investit anul acesta in achizitionarea si amenajarea unui nou depozit de hartie, majorarea capacitatii de stocare a produselor finite si de roluire a sacilor si in echipamente. Reprezentantul companiei a refuzat sa dea informatii despre valoarea investitiilor.
"In acest an are loc montarea unei noi linii de productie, urmand ca in 2008 sa aducem imbunatatiri unei linii mai vechi, prin automatizarea unor sectoare si procese de productie", a spus Gabriel Angelescu. El a mai mentionat ca procesele de modernizare prin care au trecut fabricile din ciment au dus la majorarea treptata a capacitatilor de productie si deci la marirea cererii de ambalaje.
"Speram ca noile cresteri de preturi ale hartiei, materia prima de baza pentru noi, anuntate de catre producatori ca fiind aplicabile pe piata internationala dupa 1 ianuarie 2008 sa nu ne afecteze capacitatea de productie", a spus el.
Fabrica de saci din hartie din Ploiesti a fost infiintata in anul 1999, ca sucursala a companiei finlandeze Walki Sack. Incepand din iulie 2007, filiala locala a companiei finlandeze a fost preluata, intr-o tranzactie derulata la nivel international, de grupul rusesc de firme InvestLesProm Group, numele companiei fiind schimbat in Segezha Packaging. InvestLesProm Group produce 1,3 miliarde de saci anual si are 1.500 de angajati.
Segezha Packaging concureaza pe aceasta piata producatori precum Mondi Packaging si Alma Viva Group din judetul Suceava.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO