Companii

Pro Confort investeste intr-un hotel de trei stele in Eforie Sud

29.11.2004, 00:00 42

Compania Pro Confort din Bucuresti deruleaza o investitie de peste 3 milioane de euro intr-un hotel de trei stele in Eforie Sud.
"Investitia de la Eforie Sud a inceput anul acesta, hotelul urmand sa fie inaugurat inainte de deschiderea sezonul din anul viitor. Hotelul va avea 80 de camere si va fi amplasat foarte aproape de plaja", a spus Robert Negoita, unul dintre proprietarii Pro Confort.
El a spus ca investitiile se vor face din surse proprii, in conditiile in care si pana acum procentul creditelor contractate de Pro Confort nu a depasit 5% din valoarea investitiilor realizate.
In afara de hotelul Confort din Eforie Sud, firma are planificate o alta investitie in doua hoteluri de trei stele in zona de Nord-Est a Bucurestiiului.
"Pentru 2005 mai avem planificate doua investitii in doua hoteluri de trei stele in Bucuresti. Acestea vor fi adresate aceluiasi segment, de trei stele, intrucat am ajuns la concluzia ca un hotel cu sub 50 de camere are putine sanse sa fie profitabil. Investitia intr-un hotel de trei stele de peste 50 de camere depaseste 3 milioane de euro", a mai spus el.
La ora actuala, Pro Confort detine in Bucuresti doua hoteluri clasificate la trei stele. Hotelul Confort din Otopeni are 150 de camere iar cel din Traian, deschis anul acesta, are 79 de camere. Compania a mai inaugurat anul acesta si un parc de distractii, Water Parc.
"Parcul de distractii este o investitie pe termen lung. Mi-am dat seama acum ca sunt prea putini clienti care-si permit sa plateasca pretul la un parc de distractii in Bucuresti. Timpul a fost de asemenea un mare impediment in aceasta vara", a mai spus Negoita. Cu o suprafata de circa 4 hectare, Water Park este primul parc de distractii acvatic din Bucuresti.
Pro Confort mai detine un hotel de 16 camere in Poiana Brasov, insa Ionut Negoita spune ca investitiile viitoare in statiunile montane se vor axa pe hoteluri de peste 50 de camere.
"Proiectele noastre de viitor vizeaza formarea unei retele hoteliere pe segmentul de trei stele atat in Bucuresti cat si pe litoral si in statiunile montane", a precizat Negoita. El nu a exclusainsa nici varianta vanzarii afacerii.
"Daca ni se va oferi pretul corect, e posibil sa vand", a spus el.
Alte domenii de activitate al companiei Pro Confort sunt importul si distributia de acoperitori de sol (mocheta, PVC), la care se adauga, importul si productia de termopan PVC, productie de mobila, si transport intern si international de persoane. Compania detine in jur de 17 magazine proprii in mai multe orase din tara si o retea de circa 50 de distribuitori. Numarul total de angajati este de peste 300 de persoane.
Compania Pro Confort a fost fondata in 1998 de catre fratii Ionut si Robert Negoita.  "Cifra de afaceri totala este de circa 12 milioane de euro anual. Cea mai importanta marja de profit provine din afacerea hoteliera. In cazul activitatii de comert cu mocheta, vanzarile au inregistrat o crestere constanta de la an la an", a precizat Robert Negoita.
Investitiile in domeniul hotelier in Bucuresti s-au accelerat anul acesta in Bucuresti, pe fondul cresterii cererii venite din partea oamenilor de afaceri. In conditiile in care cererea este in mai mare decat oferta, tariful pentru o noapte la un hotel de trei stele este mai ridicat in Bucuresti decat in alte capitale europene.
georgiana.stavarache@zf.ro

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO