Companii

Privatizare amanata pentru Athenee Palace

17.12.2004, 00:00 20



Privatizarea companiei Athenee Palace SA, care detine 36% din hotelul Hilton din capitala, nu s-a mai efectuat dupa ce majorarea de capital prin care urma sa se realizeze acesata operatiune a fost amanata in adunarea generala a actionarilor de miercuri.



AGA nu s-a mai tinut din cauza neprezentarii actionarilor.



Statul nu poate participa la majorarea de capital si, in aceste conditii, majorarea de capital ar fi insemnat diminuarea participatiei statului, care este in prezent de 42%.



"In data de 14 decembrie 2004 nu s-a prezentat nici un actionar, deci adunarea generala nu a avut loc, iar in data de 15 decembrie au fost prezenti actionari care detin 41,819% din capitalul social. Adunarea Generala Extraordinara a Actionarilor nu s-a tinut intrucat nu au fost indeplinite conditiile legale", se specifica in comunicatul remis de societate pe Rasdaq.



Convocarea adunarii a avut ca scop majorarea capitalului social al companiei cu 150 de miliarde de lei (3,75 mil.euro), ca urmare a solicitarii companiilor TehnofrigSA si Tempus Invest SRL, care detin 15, 705% din compania Athenee Palace SA.



Astfel, capitalul social urma sa fie majorat de la 21,53 de miliarde de lei (525.000 euro), la 171,52 de miliarde de lei (4 mil.euro).



Statul detine 42% din capitalul social al Athenee Palace. Athenee Palace SA detine 36% din catiunile companiei Athenee Phenix Group, care este proprietarul hotelului Hilton din Bucuresti.



Actionarii hotelului Hilton vor organiza in data de 21 decembrie o licitatia pentru vanzarea hotelului Hilton. Anul trecut Hilton a aviut o cifra de afaceri de 15 milioane de euro si un profit de 3 millioane de euro. georgiana.stavarache@zf.ro

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO