Companii

Prioritatile sefului Antibiotice: mentinerea cotei de piata si lansarea a zece produse noi

Prioritatile sefului Antibiotice: mentinerea cotei de piata si lansarea a zece produse noi
09.06.2009, 16:46 83

Ioan Nani, care in urma cu o luna a preluat din nou conducerea Antibiotice Iasi, al treilea producator local de medicamente, spune ca mandatul sau in acest an se va concentra pe mentinerea cotei de piata si pe lansarea de produse din arii precum cardiovascular si sistem nervos central. 

"Intr-un an in care piata merge greu, daca vrei sa cresti fara sa existe resursele necesare, exista posibilitatea unor dezechilibre importante", spune Ioan Nani.
La finalul lunii martie, Antibiotice avea o cota de 2,7% din intreaga piata de medicamente, insa compania a pierdut un loc fata de inceputul anului in topul principalilor jucatori, fiind situata acum pe pozitia a zecea.
"Principala noastra arie terapeutica o reprezinta antiinfectioasele (antibioticele - n.red.), insa ne dorim ca in timp sa producem si pentru segmentul cardiovascular si sistemul nervos central. Este vorba de un proiect la care am lucrat in ultimii doi ani", a mai spus Nani.
El afirma ca vrea sa adapteze portofoliul Antibiotice la consumul pietei, iar cele mai mari arii terapeutice din punctul de vedere al vanzarilor sunt cardiovascularele si sistemul nervos central, de aceea si producatorul se concentreaza pe acestea.
Pentru bolile de inima, compania va lansa pana la sfarsitul anului 5 produse, protofoliul actual incluzand 3 medicamente. Potrivit ultimelor date disponibile in 2007, portofoliul de cardiovasculare a generat venituri de 10 mil. lei (3 mil. euro). Planurile Antibiotice prevad lansarea unui numar similar de produse si la nivelul sistemului nervos central, arie in care Nani spune ca producatorul nu este bine reprezentat.
In luna mai a acestui an, Antibiotice a avut vanzari de 17 mil. lei (4 mil. euro), sub media primelor trei luni. In primele trei luni ale acestui an, compania a avut o cifra de afaceri de 57,6 mil. lei (13,5 mil. euro), in crestere cu 19% fata de perioada similara a anului trecut. Producatorul iesean, cu afaceri de 59 mil. euro anul trecut, are in derulare doua proiecte de investitii de aproximativ 20 mil. euro, o noua capacitate de fabricatie pentru cefalosporine (antibiotice de ultima generatie) injectabile si o noua sectie de fabricare a comprimatelor.
Antibiotice a trecut recent din portofoliul AVAS in cel al Ministerului Sanatatii ca parte a strategiei de infiintare a Companiei Farmaceutice Romane care va ingloba si alte trei firme. Producatorul iesean are o capitalizare de 60 mil. euro.
Pe piata farmaceutica locala evaluata de firma de analiza si studii de piata Cegedim Romania la 466 mil. euro in primul trimestru al acestui an, Antibiotice concureaza cu Terapia Ranbaxy, Zentiva, Sandoz, Actavis, Gedeon Richter, Biofarm, LaborMed.
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO