Companii

Prioritatea mea este consolidarea echipei de vanzari, spune noul sef al Terapia Ranbaxy

Prioritatea mea este consolidarea echipei de vanzari, spune noul sef al Terapia Ranbaxy

Damian lucreaza de 13 ani in industria farmaceutica

06.10.2006, 19:32 51

Consiliul de Administratie al producatorului de medicamente Terapia Ranbaxy a anuntat numirea unui nou director general, in persoana lui Dragos Damian, care va prelua aceasta functie de la Peter Burema, pana acum CEO al Terapia Ranbaxy, si pe cea de presedinte Ranbaxy pentru Europa, CSI, Africa & America Latina.
In ultimii 2 ani, Dragos Damian a fost director comercial in cadrul Terapia si, dupa preluare, a ocupat aceeasi pozitie la Terapia Ranbaxy. Damian va ocupa in continuare aceasta functie si dupa numirea sa in functia de director general.
El este absolvent al Facultatii de Medicina si Farmacie din Cluj-Napoca si lucreaza in industria farmaceutica din 1993, ocupand diferite pozitii cheie in companii multinationale de top. De altfel, dupa numire, el a anuntat ca una dintre prioritatile sale pentru Terapia Ranbaxy este consolidarea echipei de vanzari.
"In urmatoarea perioada intentionam sa crestem si sa consolidam echipa comerciala, compusa in prezent din 300 de persoane, pentru a deveni cea mai buna, cea mai eficienta si profesionista echipa comerciala de pe piata romaneasca de farmaceutice. In acelasi timp, voi avea ca obiectiv modernizarea si alinierea intregii activitati a companiei, companie care numara mai mult de 1.000 de angajati." Damian a spus ca, pe termen mediu, intentioneaza sa pregateasca Terapia Ranbaxy pentru a deveni o platforma puternica pentru piata farmaceutica romaneasca, dar si pentru alte piete farmaceutice din Uniunea Europeana.
Dupa ce Ranbaxy a preluat Terapia de la fondul de investitii Advent International, tranzactie estimata la 324 de milioane de dolari, proiectele indienilor vizau tocmai transformarea platformelor de productie si vanzari din Romania intr-o resursa pentru extinderea in Europa a vanzarilor grupului, printre prioritatile preluarii numarandu-se tocmai integrarea celor doua echipe de vanzari si largirea portofoliului de produse.
Conducerea Terapia Ranbaxy a anuntat ca intentioneaza pentru acest an obtinerea unei cifre de afaceri de aproximativ 100 de milioane de dolari, in crestere cu 20 de milioane de dolari fata de anul 2005, in timp ce nivelul investitiilor prevazute pentru 2006 era prevazut la 10 milioane de dolari.
Fostul director al Terapia Ranbaxy, Peter Burema, care a ramas presedinte al Consiliului de Administratie, a declarat ca procesul de integrare a celor doua companii s-a desfasurat conform planurilor initiale.
"Cand am inceput in iunie, am stabilit obiective precise si foarte inalte. Unele dintre proiectele pe care le implica procesul de integrare sunt in plina desfasurare, iar altele dintre ele au fost deja finalizate cu succes. Schimbarile rapide, incluzand rezultatele bune din punct de vedere al vanzarilor pentru primele noua luni ale anului 2006, reprezinta o dovada in acest sens", a declarat Peter Burema.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO