Companii

Primul hotel Sheraton din Romania va avea 6 etaje dintr-o cladire de 120 mil. euro

Primul hotel Sheraton din Romania va avea 6 etaje dintr-o cladire de 120 mil. euro

Arpad Paszkany, proprietarul echipei de fotbal CFR Cluj si al proiectului Sigma Towers

21.12.2008, 16:58 165

Omul de afaceri Arpad Paszkany, proprietarul echipei de fotbal CFR Cluj, va construi la Cluj-Napoca primul hotel din Romania afiliat brandului de cinci stele Sheraton, hotelul urmand sa fie dispus pe sase dintre cele 27 de etaje ale complexului Tower 1, construit in urma unei investitii de 120 mil. euro.

Complexul Tower 1 face parte din proiectul Sigma Towers, dezvoltat de Arpad Paszkany, si va include alaturi de hotelul Sheraton apartamente de lux si spatii de birouri, finalizarea proiectului fiind estimata pentru anul 2012, moment cand ar urma sa inceapa constructiile la cel de-al doilea turn.
Parteneriatul intre Starwood Hotels & Resorts Worldwide, detinatorul brandului Sheraton, si compania Sigma Towers, controlata de Paszkany, a fost semnat la mijlocul saptamanii trecute, confirmand astfel informatiile publicate de ZF in vara acestui an.
"Hotelul Sheraton, primul sub acest brand din Romania, se va deschide la Cluj-Napoca datorita faptului ca orasul este considerat un important centru economic si se armonizeaza perfect cu valorile brandului Sheraton", a declarat Nagy Zsolt, directorul Sigma Hotels.
Hotelul va avea 202 camere o sala de conferinte si spatii de birouri si va mai include un restaurant de tip "all day dining", doua restaurante tematice, o cafenea, un bar tematic si un bar situat la receptia hotelului.
Potrivit schemei de proiect a primului turn prezentata pe site-ul Sigma Towers, hotelul va avea sase etaje, constructia unitatii incepand de la etajul opt al cladirii care la final va avea 27 de nivele. Sub hotel se vor gasi spatii de birouri dispuse pe 4 etaje, precum si o parcare tot de patru etaje. Deasupra hotelului se vor gasi 11 etaje de apartamente de lux, respectiv 110 de unitati, tot marca Sheraton, cu acces securizat si finisaje de lux.
Hotelul va fi construit in cartierul Zorilor din Cluj-Napoca in cadrul ansamblului rezidential Sigma Towers, care se va intinde pe mai mult de doua hectare si va avea o suprafata construita de circa 120.000 de metri patrati.
Sheraton este al doilea brand de lux care se va dezvolta in provincie in contextul in care recent a fost anuntata deschiderea unui nou hotel sub brandul de cinci stele Hilton la Sibiu.
Starwood Hotels & Resorts Worldwide, care are in portofoliu mai multe branduri hoteliere, printre care Sheraton si Le Meridien, detine aproximativ 900 de proprietati in peste o suta de tari.
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO