Companii

Primăria Oradea investeşte 4,2 mil. lei într-un centru de susţinere al afacerilor

Autor: Laurentiu Cotu

26.07.2012, 17:26 112

Primăria Oradea derulează o investiţie de 4,2 mil. lei (peste 900.000 de euro) pentru realizarea unui centru non-profit de susţinere al afacerilor (NPBS Centru). Proiectul se desfăşoară în cadrul Programului de cooperare transfrontalieră Ungaria-România 2007-2013, prin Fondul European de Dezvoltare Regională (FEDR) şi vizează dezvoltarea cooperării între judeţele Bihor şi Hajdu-Bihar, Ungaria.

La finalul acestei luni primăria municipiului Oradea va organiza procedura de cerere de oferte pentru reabilitarea şi dotarea etajului 2, corp C, a cetăţii Oradea, în vederea înfiinţării şi funcţionării centrului non-profit de susţinere al afacerilor.

În cadrul proiectului, pe lângă lucrările de reamenajare ale corpului C din cetatea Oradea, urmează să fie achiziţionate echipamente IT, echipamente audio-video, un sistem de traducere simultană, precum şi mobilier de birou. Suprafaţa utilă rezultată în urma reamenajării a fost estimată la 1.084 mp.

Tot în cadrul programului de cooperare transfrontalieră Ungaria-România, Camera de Comerţ şi Industrie Hajdu-Bihar va realiza la Debrecen o construcţie nouă, cu patru etaje şi parcare subterană, pe o suprafaţă utilă de 1.900 mp. Valoarea totală a acestui proiect este de circa 4 mil. euro.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO