Companii

Preţurile la măştile de protecţie, cele mai căutate produse din pandemie, au scăzut şi de şase ori după un an de pandemie. În prezent, pe site-urile de e-commerce, o mască ajunge la 0,1 bani bucata, faţă de 5 lei, anul trecut

De la 1 iunie, România a ridicat restricţia cu masca obligatorie în aer liber pe stradă, păstrând această măsură doar în spaţiile publice la interior.

De la 1 iunie, România a ridicat restricţia cu masca obligatorie în aer liber pe stradă, păstrând această măsură doar în spaţiile publice la interior.

Autor: Georgiana Mihalache

25.06.2021, 10:30 1233

Anul trecut, în starea de urgenţă generată de pandemie, o mască simplă ajungea în farmacii şi la 5 lei bucata.

Preţul măştii de protecţie a scă­zut semnificativ, în contextul echili­bră­rii situaţiei stocurilor şi a mate­ri­ilor prime, dar şi pe fondul unei ce­reri mai scăzute în ultima vreme din par­tea populaţiei. Astfel, dacă anul trecut, în lunile aprilie-mai, o mască ajun­gea şi la 5 lei bucata în farma­cii, în prezent preţul per bucată este în medie sub 1 leu.

În online preţurile au scă­zut şi mai mult, de la 0,6 lei o mască anul trecut, la 0,1 lei în prezent, con­form calculelor ZF fă­cu­te pe baza datelor de pe site-ul eMAG.

„Este o aliniere la con­di­ţiile pieţei, marile com­pa­nii se aprovizionează în con­tinuare pentru a nu fi lua­te pe nepregătite. Am fă­cut deja un stoc de ma­te­rie primă pentru toamnă, când se anunţă valul patru de virus. În prezent, pro­du­cem din materialele cum­părate anul trecut, în pan­demie. După ridicarea re­stricţiilor cu masca la ex­te­rior, am văzut o scădere a comenzilor“, a spus pentru ZF Daniel Cosman, fabricant de măşti şi echi­pa­men­te medicale, cu o unitate de pro­duc­ţie în Călan, judeţul Hunedoara.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO