Companii

Preluarea Billa aduce afaceri de 1,5 mld. lei în conturile Carrefour

Preluarea Billa aduce afaceri de 1,5 mld. lei în...

Autor: Cristina Roşca

06.05.2016, 00:07 5132

Reţeaua de supermarketuri Billa, care a intrat la finalul anului trecut în portofoliul francezilor de la Carrefour, a termi­nat anul trecut cu vânzări de puţin peste 1,5 mld. lei, în creş­tere cu 7% comparativ cu 2014.

Achiziţia operaţiunilor Billa în­seamnă pentru grupul Carrefour înseamnă că se va apropia mai mult de lide­rul Kaufland şi se va detaşa de ocupantul locului trei, Auchan. Potrivit estimărilor ZF, Carrefour ar ajunge la nivel de grup la afaceri de 7,3-7,5 mld. lei.

Astfel, fiecare magazin Billa a avut anul trecut vânzări medii de 17,7 mil. lei, faţă de 16,6 mil. lei în anul anterior. Deşi au avansat cu 6%, vânzările per magazin sunt încă departe de anii de boom când fiecare supermarket avea încasări anuale duble, de 36,1 mil. lei.

Revenirea pe plus a vânzărilor per magazin ale Billa vine în contextul în care şi consumul a crescut cu circa 9% anul trecut, potrivit INS. Cifrele privind consumul iau în calcul şi expansiunea reţelelor de magazine.

Totuşi, anul trecut consumul a dat primele semne reale de revenire, în special dupa 1 iunie, când TVA la alimente s-a redus de la 24% la 9%.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO