Companii

Prefectul de Sibiu la o semnătură de a prelua conducerea Hidroelectrica

Autor: Roxana Petrescu

09.12.2010, 18:16 30

Ministerul Economiei îl pregăteşte pe prefectul de Sibiu,Constantin Trihenea (PDL), pentru a-i lua locul lui Mihai David laconducerea zilnicăa Hidroelectrica, dacă în final autorităţile vorlua decizia să-l schimbe, conform unor surse din piaţă.

"Deocamdată nimic nu s-a semnat, dar cel mai probabil de laînceputul anului viitor Mihai David va fi înlocuit cu ConstantinTrihenea", au declarat surse din piaţă.

Mihai David a venit la conducerea Hidroelectrica în vara anului2009, numirea sa fiind aprobată de către fostul ministru aleconomiei Adriean Videanu. În mandatul lui David, compania a trecutprintr-o serie de transformări majore, producătorul de energiereuşind să obţină anul acesta câştiguri de circa 100 de milioane deeuro. La momentul numirii sale, David facea parte din PSD.

In ciuda rezultatelor bune, David a intrat a atras o serie decritici când anul aceasta a anunţat faptul că a prelungit până în2018 aproape jumătate din contractele directe cu aşa zişii băieţideştepţi pe care compania le avea. În acelaşi timp însă,prelungirea acestor contracte nu s-ar fi putut face fără aprobareaConsiliului de Administraţie al companiei unde statul controlează80% din acţiuni prin Ministerul Economiei.

Conducerea Hidroelectrica a fost luată în vizor anul acesta decătre preşedintele Traian Băsescu, lucru care a dus la schimbareadin funcţie a directorului general adjunct al firmei Traian Oprea,unul dintre cei mai longevivi manageri din Hidroelectrica.


Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO