Prefectul de Sibiu la o semnătură de a prelua conducerea Hidroelectrica

Autor: Roxana Petrescu 09.12.2010

Ministerul Economiei îl pregăteşte pe prefectul de Sibiu, Constantin Trihenea (PDL), pentru a-i lua locul lui Mihai David la conducerea zilnicăa Hidroelectrica, dacă în final autorităţile vor lua decizia să-l schimbe, conform unor surse din piaţă.

"Deocamdată nimic nu s-a semnat, dar cel mai probabil de la începutul anului viitor Mihai David va fi înlocuit cu Constantin Trihenea", au declarat surse din piaţă.

Mihai David a venit la conducerea Hidroelectrica în vara anului 2009, numirea sa fiind aprobată de către fostul ministru al economiei Adriean Videanu. În mandatul lui David, compania a trecut printr-o serie de transformări majore, producătorul de energie reuşind să obţină anul acesta câştiguri de circa 100 de milioane de euro. La momentul numirii sale, David facea parte din PSD.

In ciuda rezultatelor bune, David a intrat a atras o serie de critici când anul aceasta a anunţat faptul că a prelungit până în 2018 aproape jumătate din contractele directe cu aşa zişii băieţi deştepţi pe care compania le avea. În acelaşi timp însă, prelungirea acestor contracte nu s-ar fi putut face fără aprobarea Consiliului de Administraţie al companiei unde statul controlează 80% din acţiuni prin Ministerul Economiei.

Conducerea Hidroelectrica a fost luată în vizor anul acesta de către preşedintele Traian Băsescu, lucru care a dus la schimbarea din funcţie a directorului general adjunct al firmei Traian Oprea, unul dintre cei mai longevivi manageri din Hidroelectrica.