Companii

Povestea CrisTim: Cum a construit un profesor de sport un imperiu de afaceri în industria mezelurilor

Povestea CrisTim: Cum a construit un profesor de sport un imperiu de afaceri în industria mezelurilor

Autor: Gabriel Razi

20.02.2012, 13:12 12927

Radu Timiş, 50 de ani, a reuşit în 20 de ani să ducă CrisTim între primii zece producători de mezeluri din România însă primele sale încercări în afaceri s-au încheiat cu eşecuri. Antreprenorul a pierdut de mai multe ori totul însă a reuşit să găsească forţa să o ia din nou de la zero pentru ca acum să se afle în fotoliul de preşedinte al unui business de 80 de milioane de euro pe an.

"În 1991 aduceam marfă din China, aveam chiar şi un angajat chinez. Am pierdut însă totul. Am mai avut o afacerea cu maşini din care am ieşit uşor păcălit", îşi aminteşte Timiş despre primii săi paşi în business.

Cea de-a treia afacere începută de Radu Timiş s-a dovedit însă câştigătoare în condiţiile în care acesta a fost fundaţia pe care a crescut ulterior grupul CrisTim.

"Am făcut un magazin alimentar. Am zis să vindem brânză, caşcaval şi mezeluri, altceva faţă de ce vindea lumea în aceea perioadă", spune antreprenorul, care înainte de revoluţie a lucrat ca profesor de sport.

După mai mulţi ani Timiş şi-a luat inima în dinţi şi a luat decizia să facă pasul către zona de producţie printr-o fabrică de mezeluri. Prima fabrică CrisTim a fost în Bucureşti însă antreprenorul a decis să se mute în Prahova la Filipeştii de Pădure pentru a beneficia de facilităţile fiscale puse la dispoziţie de stat în aceea perioadă.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO