Companii

Povestea brandului românesc de modă care a înlocuit The Place pe Calea Dorobanţilor

Povestea brandului românesc de modă care a înlocuit...

Autor: Cristina Roşca

21.12.2013, 18:04 1071
Brandul românesc de modă pnk casual, lansat pe piaţa locală în urmă cu mai bine de un deceniu de două surori – Patricia Nicolae şi Georgiana Curuia – va ocupa spaţiul de pe Calea Dorobanţilor lăsat liber recent de multibrandul de lux The Place.
 
Cele două antreprenoare au investit 180.000 de euro în amenajarea spaţiului de circa 200 de metri pătraţi de pe Calea Dorobanţilor, una dintre cele mai importante artere de shopping de lux din România. În zonă s-au aşezat mai multe afaceri româneşti din industria modei, precum multibrandul de lux Victoria 46 controlat de Dorothy Constantin şi Andreea Altay şi afacerile familiei Şeitan – multibrandul Distinto şi mono­brandurile Moschino, Canali şi Brunello Cucinelli. De asemenea, zona are chiriaşi din industria parfumeriei şi mobilierului de lux.
 
„Credem că zona Dorobanţilor are în continuare potenţial pentru comerţul stradal poziţionat în segmentul medium-high, iar prezenţa flag ship store-ului pnk completează paleta de branduri de fashion deja existente. Avem convingerea ca şi alţi retaileri de fashion vor viza pe termen mediu şi lung astfel de locaţii“, a spus Oana Iliescu, managing director DTZ Echinox, companie care a intermediat închirierea spa­ţiului din Calea Dorobanţilor de către pnk casual.
 
Magazinul, ce va fi concept-store-ul companiei, ur­mea­ză a se deschide înainte de Crăciun şi va oferi şi co­lecţia pentru copii nou lansată, precum şi articole de casă, chiar tablouri realizate de cele două antre­pre­noare. Mai mult, în noua unitate de pe Calea Doro­banţilor se va pune accentul pe colecţia de seară a brandului, ur­mând a fi expuse mai multe produse pentru ocazii speciale.
 
Multibrandul de lux The Place, controlat de antreprenoarea Iulia Dobrin, care mai deţine şi brandul de lenjerie intimă de lux I.D. Sarrieri, s-a mutat în urmă cu mai bine de o lună de pe Calea Dorobanţilor pe Calea Victoriei 83-85. „Am fost în discuţii şi cu Băneasa Shopping City şi cu Promenada Mall, însă am ales să mergem pe Calea Do­ro­banţilor pentru că businessul nostru are rezultate bune în spaţiile stra­dale“, spune Georgiana Curuia, care dă exemplul maga­zinului pe care pnk casual îl are pe Calea Victoriei (colţ cu General Berthelot). Acesta este de altfel şi primul magazin deschis de companie în România în 2005.

Citiţi mai multe detalii aici

Articol publicat în ediţia tipărită a Ziarului Financiar din data de 18.12.2013

ZF Corporate este serviciul specializat de ştiri cu plată al Ziarului Financiar. Pentru a putea citi aceste ştiri trebuie să vă abonaţi la ZF Corporate sau la unul din cele 12 fluxuri ale sale, profilate pe sectoare de activitate (Bănci, Retail, Imobiliare şi altele). Detalii de abonare la ZF Corporate: Alexandru Matei (tel. fix: 0318.256.286, tel. mobil: 0766.606.994) sau trimiteţi un email cu datele dumneavoastră de contact prin care solicitaţi informaţii şi abonare la adresa alexandru.matei@zf.ro sau stefan.paraschiv@m.ro. Veţi fi contactat în maximum o oră.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO