Companii

Posta si-a gasit consultant pentru restructurare

20.06.2006, 20:16 20

Consortiul de consultanTi condus de compania Roland Berger va asista Ministerul Comunicatiilor (MCTI) in procesul de restructurare a Postei Romane, firma fiind selectata de minister din cele cinci oferte tehnice si financiare depuse la inceputul lunii mai.
Comisia de evaluare a selectat ofertele consortiului format din Roland Berger Strategy Consultants impreuna cu Musat & Asociatii, care va oferi consultanta juridica, si Mazars Romania, care va oferi consultanta financiara.
Celelalte companii care au depus oferte sunt: Bearing Point, ING, McKinsey & Company si consortiul Ernst & Young, CAIB Corporate GmbH si NM Rothschild & Sons Ltd. Conform oficialilor MCTI, criteriile de departajare a ofertelor depuse au inclus experienta consultantului, modul de organizare, planul de actiuni prezentat.
"Negocierile in vederea semnarii contractului de consultanta vor incepe in perioada imediat urmatoare, contractul urmand sa fie semnat in aproximativ trei saptamani", a declarat Zsolt Nagy, ministrul comunicatiilor si tehnologiei informatiei.
Oficialii MCTI au refuzat sa ofere detalii financiare in legatura cu acest contract, sustinand ca valoarea acestuia va fi negociata in perioada urmatoare.
Posta Romana este o companie de stat, intreg pachetul de actiuni fiind in posesia statului prin intermediul MCTI. Piata serviciilor de posta si curierat a inregistrat anul trecut o cifra de afaceri de 300 milioane euro, iar Posta Romana detine doua treimi din piata. Anul trecut, compania a avut o cifra de afaceri de 198 mil. euro si un profit net de 10 mil. euro. Autoritatile intentioneaza sa finalizeze procesul de privatizare a companiei pana in 2008, inclusiv prin listarea la bursa a unei parti din actiuni.
Roland Berger Strategy Consultants este singura firma de consultanta de strategie prezenta cu un birou pe piata romaneasca. Compania deruleaza activitati de asistenta postachizitie, fiind specializata in restructurari de companii. Roland Berger a fost angajata de catre concernul german de utilitati E.ON pentru restructurarea distributiei de gaze Distrigaz Nord, contract si acum in derulare. Musat & Asociatii, una dintre cele mai mari firme de avocatura de afaceri din Romania.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO