Companii

Porumboiu: România importă cireşe din Africa de Sud şi fasole din Etiopia

Foto: Octav Ganea

Foto: Octav Ganea

Autor: Liviu Iancu

29.03.2013, 09:00 1078

România nu are o agricultură reală, care să asigure necesarul de consum intern, şi a ajuns să importe cireşe din Africa de Sud şi fasole din Etiopia, a declarat la un seminar Adrian Porumboiu, unul dintre cei mai mari agricultori din România.

„La ora actuală importăm legume, importăm fructe, flori într-o cantitate impresionantă, şi banii aceştia pleacă şi au destinaţii în alte zări. Noi vom putea vorbi despre o agricultură reală, care să asigure atât necesarul de consum pentru români, cât şi pentru export, doar atunci când vom reuşi să facem acele ferme mici, de 2-5 hectare“, a spus Porumboiu. El a afirmat că cei care vor dezvolta ferme de mici dimensiuni nu vor putea face cultură mare, de grâu sau rapiţă. „E scandalos de ruşinos să ne gândim că vine primăvara şi importăm ardei iuţi din Turcia. Importăm mere de unde vreţi, de unde nu vreţi. Importăm cireşe din Africa de Sud. Vin cu chartere şi aduc în România. Fasolea se importă din Etiopia“, a adăugat antreprenorul care controlează grupul de firme Racova Vaslui, un business în agricultură şi industria alimentară de 140-150 mil. euro anual.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO