Companii

Portughezii de la EDPR sparg gheaţa cu un nou proiect eolian de peste 200 mil. euro. EDPR a investit deja 750 mil. euro în România şi are planuri pentru proiecte de peste 1 mld. euro

EDPR este la acest moment al treilea cel mai puternic investitor în energia verde din România, cu un portofoliu de 521 MW, solar şi eolian, dezvoltat în urma unor investiţii de 750 de milioane de euro.

EDPR este la acest moment al treilea cel mai puternic investitor în energia verde din România, cu un portofoliu de 521 MW, solar şi eolian, dezvoltat în urma unor investiţii de 750 de milioane de euro.

Autor: Roxana Petrescu

07.10.2022, 17:40 251
♦ O delegaţie a EDPR a avut la începutul acestui an o întâlnire cu premierul Nicolae Ciucă în care grupul şi-a anunţat intenţia de a investi în 1.000 MW de proiecte de energie în România, dar în acelaşi timp a ridicat îngrijorări puternice despre stabilitatea mediului legislativ local.

EDPR România, companie deţinută de grupul portughez EDPR, unul dintre cei mai puternici jucători din lume în domeniul energiei regene­rabile, a obţinut la finalul lunii trecute avizul tehnic de racordare la reţea pentru un proiect eolian de 226,5 MW în Ialomiţa, arată datele publicate de Transelectrica. Ca valoare a investiţiei, proiectul depăşeşte 200 de milioane de euro, având ca termen de punere în funcţiune anul 2025. Acest aviz obţinut de EDPR este foarte important pentru că este un semnal pentru toată piaţa, prezenţa investitorilor puternici fiind o validare a potenţialului pe care sectorul îl are. De altfel, EDPR este la acest moment al treilea cel mai puternic investitor în energia verde din România, cu un portofoliu de 521 MW, solar şi eolian, dezvoltat în urma unor investiţii de 750 de milioane de euro, potrivit reprezentanţilor EDPR.

Totodată, la începutul acestui an o delegaţie a EDPR a avut o întâlnire cu premierul Nicolae Ciucă în care grupul a anunţat că este pregătit să investească într-o producţie suplimentară de energie de până la 1.000 MW, ceea ce ar presupune investiţii de peste 1 mld. euro. Pe de altă parte însă, chiar dacă partea de avizare a mers mai departe, grupul a spus încă de la începutul anului că investiţiile grupului depind de sistemul de taxare, care penalizează în prezent veniturile producătorilor de energie în contextul creşterii fără precedent a preţurilor.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO