Companii

Porsche Romania, plus 36% la sapte luni

Porsche Romania, plus 36% la sapte luni

Compania a inregistrat anul trecut o cifra de afaceri de 565 de milioane de euro

10.08.2006, 18:54 12

Porsche Romania, cel mai mare importator de pe piata locala, a vandut in primele sapte luni ale anului peste 23.000 de masini, in crestere cu aproximativ 36% fata de aceeasi perioada a anului trecut.
La un pret mediu estimat la aproximativ 13.000 de euro, valoarea masinilor vandute ar putea fi situata la aproximativ 300 de milioane de euro.
"Cresterea, venita pe fondul ascendent al pietei de import, s-a datorat noilor modele lansate, precum Volkswagen Passat sau Audi Q7, dar si faptului ca unele modele lansate anul trecut, precum Noul Seat Leon, si-au atins varful de vanzari in acest an", declara Nina Bratfalean, director relatii publice al companiei.
In luna iulie a acestui an, Porsche Romania a comercializat 3.880 de masini, obiectivul companiei pentru intreg anul fiind vanzarea a 38.000 de unitati, in crestere cu 20% fata de 2005.
Anul trecut, Porsche Romania, importatorul pe piata locala al marcilor Audi, Porsche, Seat si Volkswagen, a realizat o cifra de afaceri de 565 de milioane de euro si un profit de aproximativ 48 de milioane de euro.
Cel mai vandut model al Porsche Romania in primele sapte luni a fost Skoda Octavia Tour, cu peste 3.500 de unitati, pe locul doi situandu-se modelul Polo GP din gama Volkswagen.
De altfel, marca Skoda a inregistrat cele mai mari vanzari in cadrul importatorului, cu 10.784 unitati comercializate in sapte luni.
Marca era la jumatatea acestui an a doua marca de import ca vanzari pe piata locala, potrivit statisticilor Asociatiei Producatorilor si Importatorilor de Automobile (APIA).
O crestere importanta au inregistrat-o vanzarile marcii Volkswagen, de 39%, pana la 9.268 de unitati, daca se iau in calcul si cele 1.370 de autovehicule comerciale, dintre care modelul Caddy s-a evidentiat prin cele 630 de unitati vandute.
Noul model Volkswagen Passat s-a vandut de la inceputul anului in 2.265 de exemplare, dintre care 163 de modele break. SUV-ul din oferta producatorului german Audi, Q7, a inregistrat vanzari peste asteptari, in cele patru luni de la lansare fiind vandute deja 206 modele. In acelasi timp, noul model Seat Leon s-a vandut in 412 exemplare.
In primele sapte luni au fost vandute si 42 de autovehicule Porsche - in scadere cu patru unitati comparativ cu aceeasi perioada a anului trecut. Modelul de teren Cayenne s-a vandut in 26 de unitati, mult mai bine decat modele sport, din care s-au vandut 11 unitati (pentru modelul 911), in timp ce din modelul Cayman a fost comercializat un singur exemplar.
Compania a vandut pe piata locala si masini de top, pana la finalul primului semestru fiind comercializate 13 autovehicule de peste 100.000 de euro, dintre care trei Audi A8 si sapte modele Porsche 911, potrivit datelor APIA.
Valorile se refera insa la pretul de pornire al automobilelor, in cazul marcilor de lux, precumAudi, pachetele optionale putand ajunge la 40% din valoarea masinii.
Porsche Romania a fost anul trecut liderul pietei de import si coordoneaza, la nivel national, activitatea unei retele de dealeri care insumeaza peste 80 de showroom-uri, investind masiv in ultimul timp pentru extinderea ei.
"Pana acum am fost interesati sa ne extindem cantitativ, pentru a avea o mai buna acoperire. In momentul de fata ne intereseaza sa ridicam standardele centrelor de comercializare, astfel ca, in momentul integrarii, toate sa fie la un nivel european", sustin reprezentantii companiei.
Skoda si Volkswagen, aflate in portofoliul Porsche Romania, se aflau la sfarsitul primului semestru intre primele trei marci de import de pe piata locala, cu o cota de piata de 15%, respectiv 12%, fiind devansate doar de producatorul francez Renault.
Piata autovehiculelor de import a inregistrat in prima parte a acestui an o evolutie puternic ascendenta, pana la sfarsitul lunii iunie fiind vandute peste 58.000 de unitati, in crestere cu peste 30% fata de primul semestru din 2005, potrivit statisticilor APIA.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO