Companii

Polonezii de la Wonderful Lighting aduc în România proiectul Grădina Luminilor şi deschid din 3 noiembrie o expoziţie temporară care va fi amenajată în Grădina Botanică din Bucureşti

Polonezii de la Wonderful Lighting aduc în România...

Autor: Cristina Bellu

23.10.2023, 11:40 385

Compania Wonderful Lighting, cu sediul în Polonia, deţinătoare a brandului Garden of Lights, va aduce în România expoziţia multimedia cu tematica Alice în Ţara Minunilor, proiect care urmează să fie găzduit de Grădina Botanică a Universităţii din Bucureşti începând cu 3 noiembrie.

Expoziţia va fi deschisă  timp de patru luni şi va cuprinde scene tematice, instalaţii artistice şi puncte foto, copaci luminaţi, precum şi spectacole de lumini şi multimedia, alături de cel mai lung tunel luminat din Europa, care va avea 200 de metri lungime şi 320.000 de leduri, spun oficialii companiei.

„Suntem încântaţi să fim prezenţi anul acesta la Bucureşti unde vom transforma superba gradină botanică Dimitrie Brandza în lumea minunată a lui Alice”, spune Michal Chojnacki, CEO Wonderful Lighting.

Compania este prezentă pe piaţă din 2020 şi a organizat prima expoziţie de lumini în Cracovia, în parcul Stanisław Lem Garden of Experiments, care a atras un număr record de vizitatori.

Au urmat doi ani în care Wonderful Lighting a organizat grădini de lumină care au atras aproape 150.000 de vizitatori pe zi. În total 1,2 milioane de oameni au vizitat expoziţiile organizate în diverse oraşe.

Anul acesta compania merge cu expoziţii în patru oraşe din Europa centrală şi de est: Riga, Budapesta, Belgrad şi Bucureşti.

„Este o oportunitate de a admira gradina botanică într-un alt context şi de a vedea cum lumina poate transforma şi sublinia frumuseţea naturii”, spune Paulina Anastasiu, director al Grădinii Botanice „Dimitrie Brandza” a Universităţii din Bucureşti.

Proiectele Garden of Lights au ca temă cele mai populare basme: Pinocchio, Peter Pan, Lampa lui Alladin sau Albă ca Zăpada.

Investiţia pe care o face Wonderful Lighting în amenajarea unei expoziţii este cuprinsă intre 600.000 de euro şi un milion de  euro, potrivit datelor companiei.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO