Companii

Poliţele RCA, Euroins, Carpatica şi Astra, în topul reclamaţiilor la CSA în primele nouă luni

Comisia de Supravghere a Asigurărilor (CSA) a primit şi soluţionat, în primele nouă luni, un număr de 4.888 de reclamaţii şi sesizări de la asiguraţi, în scădere cu 15% faţă de septembrie 2010, cele mai multe pe segmentul RCA şi pentru Euroins, Carpatica şi Astra.

"Deşi reclamaţiile au scăzut cu aproape 15 procente faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut, fapt care ne bucură, totuşi aspectele sesizate, în special în ceea ce priveşte asigurarea RCA, rămân o problemă pe care ne-am propus să o rezolvăm inclusiv prin intensificarea verificărilor privind modul de instrumentare şi plată a dosarelor de daună de către societăţi", a declarat, miercuri, preşedintele CSA, Constantin Buzoianu, într-un comunicat remis MEDIAFAX.

Cele mai mult reclamaţii înregistrate au fost aferente asigurărilor generale, respectiv de 4.689 (95,9% din total). Din acestea, reclamaţiile privind asigurările obligatorii de răspundere civilă auto (RCA) au totalizat 3.597, respectiv 73,6% din total, informează Mediafax.

"În pofida numărului ridicat, reclamaţiile pe RCA reprezintă doar 0,08% din totalul contractele încheiate, respectiv 1,4% din dosarele de daună deschise. Printre societăţile de asigurare care au înregistrat un număr mai mare de reclamaţii sunt Euroins, Carpatica şi Astra. Cele trei societăţi deţin împreună o cotă de 36,9% din totalul pieţei RCA", se arată în comunicat.

Potrivit datelor CSA, cei trei asigurători au plătit, în primele nouă luni, despăgubiri de circa 450 milioane de lei, pentru un număr total de peste 110.000 dosare.

"Sesizările primite de CSA au reprezentat circa 2% din daunele achitate de cele trei companii", a spus preşedintele CSA.

În ceea ce priveşte asigurările de viaţă, s-au înregistrat 199 de reclamaţii, adică 4,07% din total.

Pe agenda de lucru a şedinţei Conisliului CSA, desfăşurată marţi, s-au mai aflat şi lucrări curente legate de aprobarea unor persoane semnificative în cadrul societăţilor de asigurare, analiza rezultatelor acţiunilor de control şi aplicarea unor măsuri conform legislaţiei în vigoare, se mai spune în comunicat.

"În aceeaşi zi a avut loc şi prima întâlnire a noului Consiliu al CSA cu reprezentanţii UNSAR şi UNSICAR. Cu această ocazie s-a stabilit modul de colaborare a CSA cu asociaţiile profesionale şi s-a convenit ca în perioada imediat următoare să fie stabilite grupuri de lucru comune care să găsească soluţii pentru îmbunătăţirea cadrului legal privind: pregătirea profesională a persoanelor care lucrează în domeniu, asigurarea RCA şi altele", se mai spune în comunicat.

AFACERI DE LA ZERO
Linkuri utile

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.zf.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.