Companii

Plasamentele pe Bursa tripleaza profitul Cocor

21.11.2005, 18:33 9

Cocor, compania care detine complexul comercial cu acelasi nume din Bucuresti, a obtinut in primele noua luni ale anului un profit net de 2,6 milioane de euro (9,6 milioane de lei), de aproape trei ori mai ridicat comparativ cu profitul realizat in perioada similara a anului trecut.

Cresterea profitului a venit mai ales ca urmare a avansului luat de veniturile financiare ale companiei, care au insumat la finalul lunii septembrie 1,77 milioane de euro (6,4 milioane de lei).

Numai din activitatea financiara, Cocor a obtinut un profit de aproape 1,7 milioane de euro (peste 6 milioane de lei).

Cifra de afaceri a Cocor a scazut insa fata de perioada ianuarie - septembrie a anului trecut, in acest an societatea raportand afaceri de 2,37 milioane de euro (8,6 milioane de lei), mai reduse cu 1% in euro si cu 12% in lei.

Evolutia de la finalul trimestrului al treilea se inscrie practic in tendinta consemnata si la finalul celorlalte doua trimestre.

Dupa primele trei luni ale anului, compania obtinuse deja un profit net de 0,94 milioane de euro, majoritatea acestui castig provenind din operatiunile financiare ale societatii.

Oficialii companiei au explicat la acea data profitul obtinut prin vanzarea de catre societate a unora dintre actiunile detinute la SIF-uri si care erau cumparate in urma cu 2-3 ani.

Reprezentantii companiei nu au putut fi contactati pentru a oferi comentarii suplimentare.

Cocor detine participatii la mai multe SIF-uri, dar si la alte companii listate la Bursa. Alaturi de acestea, Cocor controleaza pachete semnificative si la societati precum Comturist, Neoset sau Euxin Constanta.

Actionarii Cocor au aprobat recent vanzarea si cumpararea de actiuni in limita valorii de 8 milioane de euro.

Reprezentantii companiei nu au precizat ce actiuni urmeaza sa cumpere sau sa vanda, motivand ca nu doresc sa influenteze piata de capital, avand in vedere suma importanta alocata pentru acele tranzactii.

La finele primului semestru, printre cele mai importante titluri din structura portofoliului de actiuni al Cocor erau cele ale SIF Banat-Crisana, aproximativ 0,55 milioane de actiuni, SIF Transilvania, peste 14,8 milioane de actiuni, Semrom cu aproape 0,1 milioane de actiuni si Winmarkt Beta - cu un numar de 0,35 milioane de actiuni.

Cocor vrea sa investeasca circa 6 milioane de euro pentru modernizarea magazinului din centrul Capitalei. Proiectul va include si reorganizarea spatiilor comerciale si urmeaza sa fie demarat cel mai probabil in primavara anului viitor.

Cel mai important actionar al Cocor este SIF Muntenia, cu o participatie de 18,9%.

Actiunile companiei sunt tranzactionate pe RASDAQ, ultima tranzactie cu aceste titluri derulandu-se la un pret de 161 de lei/actiune. La acest pret, capitalizarea bursiera a companiei este de 13,3 milioane de euro.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO