Companii

Planuri Holdmann pentru 2006: afaceri de 6 mil. euro si productie de detergenti

26.09.2005, 18:43 27

Importatorul de produse de confort si igiena din Iasi Holdmann a anuntat ca intentioneaza sa investeasca in deschiderea unei linii de productie de detergenti.

"Pentru anul 2006 estimam o valoare a investitiilor de circa 500.000 de euro in lansarea unei retele de magazine de prezentare si desfacere, care vor fi localizate in zone cu potential HoReCa ridicat: Valea Prahovei, Bucovina si litoral. Tot pentru anul viitor avem in vedere un proiect, care consta in deschiderea unei linii proprii pentru producerea si ambalarea detergentilor si a sapunurilor", a declarat Manole Zaharia, directorul de marketing al companiei.

Potrivit acestuia, pana la finele acestui an vor fi investiti 300.000 de euro in innoirea si dezvoltarea parcului auto", mai spune Zaharia.

Compania isi va dubla pana la inceputul anul viitor numarul de angajati datorita dezvoltarii companiei si a strategiei de vanzari, urmand sa ajunga la 150 de salariati.

"Aceste angajari sunt rezultatul crearii unor noi departamente: comercial, resurse umane, tehnic si logistic, precum si a dezvoltarii acoperirii geografice", spune Manole Zaharia, directorul de marketing al companiei Holdmann.

Compania a realizat in primul semestru o crestere de 80% a cifrei de afaceri fata de aceeasi perioada a anului trecut, ajungand la 1,2 milioane de euro.

"Piata produselor de igiena si confort se afla in continua crestere datorita investitiilor care s-au facut in domenii ca turism, constructii si imobiliare", precizeaza Zaharia. Reprezentantii companiei preconizeaza pentru anul 2005 o cifra de afaceri de 3 milioane de euro, in crestere cu 50% fata de anul trecut.

Holdmann lucreaza cu furnizori straini ca Mediclinics, Steiner, Rossignol, Kaercher, Filmop, de la care importa echipamente de curatat si igiena: lavete, robineti cu senzori, dozatoare de sapun, uscatoare de maini, precum si aspiratoare, consumabile medicale sau insecticide.

Holdmann are sucursale in Iasi, Timisoara, Constanta, Bucuresti, Brasov si Bacau.

Principalii competitori pe aceasta piata sunt Sanirom din Cluj, elvetienii de la CWS si Consumer Network Product, reprezentantul companiei americane Tork.

catalin.lupoaie@zf.ro

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO