Companii

Pizza Hut a raportat vanzari de 10 milioane de euro

19.02.2009, 18:55 105

American Restaurant System, compania care detine franciza Pizza Hut pentru Romania, a rulat anul trecut afaceri de peste 10 milioane de euro, in crestere cu 11% fata de 2007, evolutie datorata atat celor doua deschideri din centrele comerciale Baneasa Shopping City si Liberty Center din Capitala, cat si cresterii vanzarilor in locatiile existente.

"Anul trecut, in cele 13 restaurante Pizza Hut s-au realizat un milion de tranzactii, cea mai mare unitate, deschisa in Dorobanti, inregistrand 200.000 de tranzactii anuale", au declarat reprezentantii companiei.
Cele mai multe restaurante, aproape jumatate din numarul total al unitatilor Pizza Hut, sunt plasate in Bucuresti, restul fiind deschise in marile orase (doua restaurante in Constanta, doua in Cluj-Napoca si cate o locatie in Timisoara, Iasi si Bacau). Investitia medie intr-un restaurant Pizza Hut variaza intre 500.000 de euro si un milion de euro, in functie de amplasare si locatie, suma incluzand atat amenajarea unitatii si echipamentele, cat si pregatirea angajatilor.
Anterior Ovidiu Albu, directorul general al Pizza Hut, anunta ca pentru 2009 vizeaza Capitala, avand in derulare proiecte in doua centre comerciale.
Potrivit datelor Registrului Comertului, American Restaurant System este controlata de mai multe firme inregistrate in Cipru, printre care si Tatika Investments companie la care detine actiuni omul de afaceri Puiu Popoviciu.
Pizza Hut se pliaza mai mult pe conceptul de restaurant stand-alone, dar reprezentantul companiei este de parere ca in Romania chiriile sunt mult prea mari. Pe piata de fast-food, evaluata la doua miliarde de euro, concureaza cu Pizza Hut lanturi de restaurante ca Springtime sau Tip Top.
 

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO