Companii

Pirelli pluseaza cu a doua fabrica de 200 mil. euro la Slatina

Pirelli pluseaza cu a doua fabrica  de 200 mil. euro la Slatina

Enrico Malerba, CEO al Pirelli Romania: Este o asteptare foarte mare sa aducem romanii din Italia sa lucreze in fabricile de aici dar deocamdata acest lucru este in faza de proiect

31.01.2008, 18:55 35

Producatorul italian de anvelope Pirelli, care detine o fabrica de pneuri high-end si o fabrica de cord metalic la Slatina, va investi anul acesta aproximativ 200 de milioane de euro pentru construirea unei noi unitati de productie de anvelope la Slatina.
"Investitia initiala pe care am realizat-o in Romania in fabrica de anvelope de la Slatina va fi completata anul acesta de o noua investitie, de aceeasi amploare, pentru deschiderea unei noi fabrici de anvelope tot in Slatina", a declarat Enrico Malerba, CEO al Pirelli Romania.
Cea de-a doua fabrica de la Slatina, care va fi construita anul acesta, este un proiect similar cu cel al primei fabrici inaugurate de Pirelli, vizandu-se aceeasi capacitate de productie pentru anvelope, adica un maxim de 4-5 milioane de pneuri anual. Italienii de la Pirelli vor produce, dupa finalizarea celei de-a doua fabrici de anvelope din Slatina, peste 8 milioane de anvelope anual, destinate in cea mai mare parte pietelor externe.
Fabrica de la Slatina a inregistrat anul trecut o productie de 2 milioane de anvelope, din care 95% au fost exportate pe pietele din Europa de Vest si America de Nord. "Anul acesta sper sa se inregistreze o crestere a cererii de anvelope si pe piata romaneasca prin cresterea interesului pietei auto pentru anvelope din gama de lux", a precizat Enrico Malerba.
El a mai spus ca Pirelli Tyres Romania va produce la capacitatea maxima in 2008, adica aproximativ 4-5 milioane de anvelope de inalta performanta.
Reprezentantii companiei au mai declarat ca in fabrica de anvelope din Slatina au lucrat anul trecut aproximativ 1.400 de salariati, majoritatea fiind recrutati pe plan local.
Enrico Malerba a mai precizat ca recrutarea angajatilor se face in cea mai mare parte din Romania si ca este in favoarea initiativei de recrutare de romani din Italia. "Este o asteptare foarte mare sa aducem romanii din Italia sa lucreze in fabricile de aici dar deocamdata acest lucru este in faza de proiect", a mentionat el.
Reprezentantii companiei au spus ca in 2008 numarul angajatilor care lucreaza in complexul industrial Pirelli din Slatina, format din Pirelli Tyre si fabrica de cord metalic, se va mentine la 1.800 de persoane, respectiv circa 400 de angajati la Cord si 1.400 la unitatea pentru anvelope. "In noua fabrica de la Slatina vor lucra probabil tot in jur de 1.400 de angajati", a spus Malerba.
In ceea ce priveste fabrica de filtre auto din Gorj, a carei constructie a inceput anul trecut, s-a demarat deja recrutarea de personal, numarul celor care vor fi angajati anul acesta ridicandu-se la aproximativ 500 de persoane.
"Constructia unitatilor de productie de la fabrica de filtre auto diesel din Gorj va fi finalizata in primavara acestui an, productia urmand sa fie demarata la sfarsitul anului 2008, inceputul lui 2009", a declarat Malerba. Proiectul din Gorj este dezvoltat in regie proprie.
In Romania detin facilitati de productie si grupul german Continental instalat la Timisoara in anul 2000 si grupul francez Michelin, care a preluat in 2001 fabricile din Zalau si Floresti. Continental produce anual mai mult de 13 milioane de anvelope, in timp ce Michelin, prin cele doua fabrici, livreaza aproximativ 4,6 milioane de unitati.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO