Companii

Pirelli angajeaza 100 de oameni la Slatina

18.06.2009, 16:15 1090

Producatorul italian de anvelope Pirelli Tyres Romania are in plan recrutarea a 100 de persoane pana la finele lui 2009 in cadrul fabricii de anvelope de la Slatina, in acest fel numarul angajatilor ajungand la 1.450 de persoane.

Pirelli este unul din putinii jucatori de pe piata si din industria auto care mai angajeaza in aceasta perioada, avand in vedere ca majoritatea companiilor opereaza restructurari si au blocat angajarile.
Producatorul cauta in principal muncitori necalificati, care sa sustina investitiile de 170 de milioane de euro facute pana in prezent in cadrul fabricii din Slatina.
"In cadrul fabricii de anvelope lucreaza aproximativ 1.350 de angajati. Pana la sfarsitul anului, Pirelli Tyres Romania va angaja inca 100 de persoane. Pirelli Romania angajeaza pana la sfarsitul anului muncitori necalificati, in principal, pe care ii califica la locul de munca printr-un intens program de training", spune Enrico Malerba, director executiv al Pirelli Tyres Romania, care a inregistrat in 2007 o cifra de afaceri de 115 milioane de euro.
In cele trei fabrici Pirelli de pe piata locala sunt angajati aproximativ 1.900 de oameni, din care cea mai mare parte, circa 1.350, lucreaza pentru productia de anvelope.
In intervalul 2006 - 2008, angajatii Pirelli din Slatina au beneficiat fiecare, in medie, de aproximativ 150 de zile de formare profesionala, investitia totala in formarea si dezvoltarea profesionala a personalului ridicandu-se la peste 500.000 de euro.
"In ultimii cinci ani, grupul a investit per total in Romania circa 250 de milioane de euro pentru a crea un puternic pol industrial. Pana in prezent la Slatina investitia pentru fabrica de anvelope se ridica la circa 170 de milioane de euro", explica Malerba.
Recrutarea noilor angajati se va face utilizand toate canalele, de la anunturi in presa locala si pana la selectia efectuata de catre o agentie de recrutare din Slatina, alaturi de care Pirelii desfasoara activitatea de recrutare a fortei de munca in mod constant.
Pe langa fabrica de anvelope de la Slatina din judetul Olt, compania mai detine una de cord metalic in acelasi oras. De asemenea, la Bumbesti Jiu, in judetul Gorj, Pirelli dezvolta in prezent si o fabrica pentru productia de filtre antipoluare pentru motoare diesel.
Pirelli se numara printre putinele companii care fac angajari in aceasta perioada in industria auto. Una dintre firmele care mai angajeaza este producatorul Takata Petri, care detine fabrici in Arad si Sibiu si care a anuntat 200 de angajari pana in iulie. De asemenea, Automobile Dacia va mai angaja inca 500 de muncitori, pe fondul cresterii cererii de masini.
Reducerea volumului de comenzi i-a determinat pe marii angajatori din automotive sa renunte la aproximativ 5.000 de oameni in primele luni ale anului. Printre cei care au facut restructurari masive se numara Draxlmaier, cu 2.000 de persoane disponibilizate in cele cinci fabrici din tara.
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO