Companii

Piata sistemelor de securitate auto scade cu 50%

22.11.2009, 23:15 71

Falcon Electronics, unul dintre principalii jucatori din piataaccesoriilor auto, apreciaza ca vanzarile de sisteme de securitateauto la nivel national vor ajunge la 3,3 mil. euro in 2009, cu 47%mai putin fata de nivelul inregistrat anul trecut.

Falcon apreciaza ca detine 38% din aceasta piata, dominata dejucatori mici care detin site-uri specializate, de retaileri onlineprecum eMag si de retaileri precum Altex, Domo sau Flamingo.

"Principalele motive care stau la baza acestei scaderi suntcriza din piata auto, criza de lichiditate si comportamentulconsumatorului, mult mai prudent cu banii in aceasta perioada.Acesta alege sisteme aflate in promotii, la preturi cat maireduse", a declarat Cristian Filip, director de marketing al FalconElectronics.

Piata alarmelor auto continua in acest an declinul, ajungand la3,3 milioane de euro dupa ce in 2008 a inregistrat un regres de 6%fata de anul anterior, la 6,2 milioane de euro.

Vanzarile de sisteme de securitate si de accesorii auto suntcodependente de vanzarile de automobile noi, sector care in primelezece luni ale anului a scazut cu 54%, la 112.150 de autoturisme,potrivit statisticilor Asociatiei Producatorilor si Importatorilorde Automobile.

Potrivit datelor Falcon, circa 80% din clientii pentru alarmeauto sunt persoane fizice care au achizitionat un autoturism inurma cu maxim 2 luni.

Vanzari mai mici cu 7 milioane de euro

In urma reducerii numarului de clienti Falcon apreciaza ca inacest an veniturile vor fi mai mici cu aproximativ 45% fata de2008, cand cifra de afaceri a ajuns la 15,4 mil. euro.

Si cererea de sisteme de securitatea auto cu functie de pornirea motorului de la distanta este in declin, astfel ca de la o medielunara de circa 200 de unitati in anii anteriori vanzarile se vorreduce, potrivit estimarilor Falcon, la 100 de unitati incepand culuna noiembrie pana in luna martie 2010. Pretul pentru un sistem dealarma auto cu pornire a motorului oscileaza in piata intre 300 si800 de euro.

"Pe intregul an Falcon mizeaza pe un total de circa 750 desisteme de securitate cu pornirea motorului vandute in Romania. Inanul 2008, 7% din sistemele de securitate vandute de Falcon au avutfunctia de pornire a motorului din telecomanda", a declaratFilip.

El a adaugat ca varful de vanzari pentru acest segment deaccesorii auto are loc in lunile de iarna, deoarece clientiiurmaresc confortul masinii deja incalzite.

Volumul total de alarme auto pe care Falcon estimeaza ca il vacomercializa in acest an este de 10.800 de unitati, cu 47% maiputine decat in anul precedent, iar pretul mediu pe unitate este de120 de euro.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO