Companii

Piaţa rezidenţială, din perspectiva organizatorilor de târguri imobiliare: „Creşterea TVA de la 5% la 9% ar fi trebuit să încetinească preţurile din acest an, dar în primele două luni deja am avut majorări“

Piaţa rezidenţială, din perspectiva organizatorilor de...

Autor: Alina-Elena Vasiliu

07.04.2024, 00:01 9885

♦ Cererea de locuinţe este în continuare ridicată şi se situează peste nivelul ofertei imobiliare actuale, ceea ce duce la o diminuare semnificativă a şanselor să se înregistreze în perioada următoare scăderi de preţuri, cel puţin pe segmentul imobilelor noi.

Apartamentele cu două şi trei camere, situate în zonele urbane, cu design contemporan şi finisaje moderne, se numără printre preferinţele celor mai mulţi dintre vizitatorii care merg la târgurile imobiliare. Caracteristicile sustenabile sunt şi ele de interes, iar dorinţa de a cunoaşte detalii despre dezvoltator este un alt criteriu pe lista potenţialilor cumpărători de locuinţe. Sunt constatările organizatorilor a trei dintre cele mai mari astfel de evenimente din Bucureşti.

„Familiile şi persoanele care preferă liniştea şi doresc că scape de agitaţia urbană caută în general case în zone suburbane sau rurale cu spaţii ge­ne­roase. De asemenea, la ediţia an­te­rioară a TNI s-a putut observa un trend puternic de dezvoltare de pro­iec­te imobiliare complexe în care se pune accen­tul pe eficienţa ener­getică şi oferă o gamă largă de facilităţi pentru clienţi“, spune Cristina Bercea, or­ga­ni­zatoarea Târgului Naţional Imo­biliar (TNI), care va avea loc anul acesta în două ediţii: 24-26 mai şi 20-22 sep­tembrie, la Palatul Parlamentului.

Anul 2023 s-a încheiat într-o notă optimistă pe piaţa imobiliară, completează Cristina Bercea, fiind înregistrat un număr ridicat de tranzacţii imobiliare faţă de anii precedenţi. Cel mai probabil, românii au grăbit achiziţia imobiliară pe care o aveau în plan şi au plasat banii în imobiliare până la terminarea anului trecut, presaţi fiind de modificările fiscale anunţate să intre în vigoare de la 1 ianuarie 2024.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO