Companii

Piaţa de 1,7 mld. lei de stomatologie, suspendată temporar. Ce impact va avea asupra afacerilor cu clinici dentare?

Piaţa de 1,7 mld. lei de stomatologie, suspendată...

Autor: Georgiana Mihalache

24.03.2020, 18:35 218

Ordinul militar anunţat de autorităţi duminică, intrat deja în vigoare, suspendă, printre altele, activitatea clinicilor dentare. Primii doi jucători din piaţă spun că pot rezista câteva luni cu clinicile închise, dar reduc drastic investiţiile. Angajaţii sunt trimişi în concediu tehnic sau lucrează de acasă.

Odinul militar prin care se suspendă temporar activitatea din orice clinică dentară pentru a limita răspândirea noului coronavirus în România i-a obligat pe jucătorii din domeniu să găsească soluţii pentru angajaţi, dar şi pentru susţinerea businessului. Prima măsură luată de primii doi jucători din piaţa stomatologică a fost tăierea investiţiilor, banii fiind folosiţi pentru plata salariilor.

„Ne facem planuri, dar nu ştim cât durează. Ce este clar din această ordonanţă este că toate clinicile private sunt închise total. Anul trecut am avut 1 mil. euro pe lună venituri. Fiecare companie are nişte proiecte, aveam proiecte de investiţii anul acesta, dar banii trebuie păstraţi pentru echipă”, a spus pentru ZF Cristian Taban, CEO Dent Estet, cel mai mare jucător din piaţa stomatologiei.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO