Companii

Philips tinteste vanzari de echipamente medicale de 7 mil. €

02.11.2009, 23:14 197

Importatorul de produse electronice si electrocasnice PhilipsRomania estimeaza ca va comercializa echipamente medicale invaloare de aproximativ 7 milioane de euro in acest an, principaliiclienti fiind clinicile private.
"Estimam vanzari de aparatura si echipamente de 6-7 milioane deeuro. La acestea se adauga si serviciile de mentenanta la nivelnational, realizate direct de catre Philips Romania, de circa 2milioane de euro", a declarat Serban Isopescu, managerul divizieide echipamente medicale a Philips.
Reprezentantii importatorului au declarat ca la nivel nationalexista in functiune circa 500 de echipamente medicale Philips,pentru operatiuni de radiologie, tomografie, rezonanta magnetica,angiografie sau IT medical.
In cursul anului trecut vanzarile de echipament medical siserviciile de mentenanta realizate de Philips au fost de 11 mil.euro, ceea ce reprezinta 13,5% din totalul afacerilor companiei pepiata locala. "Proiectele cele mai mari au fost realizate anultrecut cu finantarea Ministerului Sanatatii in spitalele decardiologie precum Elias sau centrele de cardiologie din Iasi,Timisoara, Brasov", a spus Isopescu.
Unul dintre cele mai recente proiecte realizate de importator cu uninvestitor privat a fost realizat la spitalul iesean Arcadia.Valoarea echipamentelor furnizate ajunge la 4 mil. euro. SpitalulArcadia a fost construit printr-o investitie de 15 mil. euro decatre grupul Fiterman, detinut de familia Fiterman din Iasi.
Reprezentantii Philips au precizat ca in acest an proiectele dinmediul privat le-au depasit ca valoare pe cele din sistemul medicalde stat. Philips Romania, cu afaceri de 81,5 mil. euro in cursulanului trecut, importa pe piata locala aparatura medicala,electronice si sisteme de iluminat.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO