Philips tinteste vanzari de echipamente medicale de 7 mil. €

Autor: Alexandru Anghel 02.11.2009

Importatorul de produse electronice si electrocasnice Philips Romania estimeaza ca va comercializa echipamente medicale in valoare de aproximativ 7 milioane de euro in acest an, principalii clienti fiind clinicile private.
"Estimam vanzari de aparatura si echipamente de 6-7 milioane de euro. La acestea se adauga si serviciile de mentenanta la nivel national, realizate direct de catre Philips Romania, de circa 2 milioane de euro", a declarat Serban Isopescu, managerul diviziei de echipamente medicale a Philips.
Reprezentantii importatorului au declarat ca la nivel national exista in functiune circa 500 de echipamente medicale Philips, pentru operatiuni de radiologie, tomografie, rezonanta magnetica, angiografie sau IT medical.
In cursul anului trecut vanzarile de echipament medical si serviciile de mentenanta realizate de Philips au fost de 11 mil. euro, ceea ce reprezinta 13,5% din totalul afacerilor companiei pe piata locala. "Proiectele cele mai mari au fost realizate anul trecut cu finantarea Ministerului Sanatatii in spitalele de cardiologie precum Elias sau centrele de cardiologie din Iasi, Timisoara, Brasov", a spus Isopescu.
Unul dintre cele mai recente proiecte realizate de importator cu un investitor privat a fost realizat la spitalul iesean Arcadia. Valoarea echipamentelor furnizate ajunge la 4 mil. euro. Spitalul Arcadia a fost construit printr-o investitie de 15 mil. euro de catre grupul Fiterman, detinut de familia Fiterman din Iasi.
Reprezentantii Philips au precizat ca in acest an proiectele din mediul privat le-au depasit ca valoare pe cele din sistemul medical de stat. Philips Romania, cu afaceri de 81,5 mil. euro in cursul anului trecut, importa pe piata locala aparatura medicala, electronice si sisteme de iluminat.