Companii

Petrom: directori schimbati si amanarea depunerii ofertelor la privatizare

07.11.2003, 00:00 105



Ministrul Economiei si Comertului Dan Ioan Popescu a declarat ieri ca unii dintre directorii SNP Petrom au fost schimbati din functie, in ultimele zile, ca urmare a unui management defectuos.



"Au fost si sunt unele greseli in actul managerial al unor societati. Am schimbat, in ultimele zile, pe unii dintre directorii Petrom din cauza unui prost management", a spus Dan Ioan Popescu.



Intrebat care sunt directorii in cauza, ministrul a raspuns ca unule dintre cadrele de conducere din Petrom au ajuns la varsta de pensionare, mentionand numele fostului director general al Departamentului de procesare a titeiului si a gazelor naturale Dumitru Ferecus si pe cel al directorului de productie din Petrom, Dumitru Ichim.



De asemenea, Popescu a mai anuntat ieri ca termenul de prezentare a ofertelor neangajante din partea companiilor si a consortiilor interesate de privatizarea SNP Petrom, stabilit initial pentru luni, 10 noiembrie, a fost prelungit cu sase zile, iar unul dintre cei 11 ofertanti a anuntat ca se retrage din acest proces.



Dan Ioan Popescu a motivat ca decizia de prelungire a termenului de depunere a ofertelor neangajante, prin faptul ca si data de aparitie a anuntului de privatizare a Petrom, publicat la sfarsitul lunii august, a fost amanata.



De asemenea, termenul limita de anuntare a listei scurte cuprinzand societatile si consortiile precalificate pentru depunerea ofertelor neangajante, stabilita initial pentru data de 30 septembrie, a fost prelungit pana la 3 octombrie.



Dan Ioan Popescu a declarat ca una dintre companiile incluse pe lista scurta a anuntat ca renunta la participarea la procesul de privatizare a Petrom. Ministrul nu a nominalizat aceasta societate.



"Marea majoritate a societatilor au platit taxele aferente si vor continua sa participe la aceasta privatizare. (...) Respectivele societati vor fi anuntate nu mai tarziu de 17 noiembrie", a spus Dan Ioan Popescu.



Potrivit ministrului, termenul de prezentare a ofertelor finale, prevazut pentru data de 31 ianuarie 2004, nu va fi prelungit.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO