Companii

Petrom: Depunem toate eforturile pentru relansarea testelor finale la centrala de la Brazi

Autor: Roxana Petrescu

18.01.2012, 14:37 254

Petrom, cea mai mare companie din România, confirmă informaţia potrivit căreia darea în funcţiune a centralei de 500 de milioane de euro de la Brazi este întârziată pe fondul apariţiei unor factori externi de ordin tehnic. Potrivit unor surse din piaţa energetică, centrala pe gaze ar putea intra în funcţiune abia în mai, deşi era programată să înceapă operaţiunile la finele anului trecut.

"Petrom anunţă că deşi construcţia centralei electrice Brazi a fost finalizată cu succes, înainte de sfârşitul anului 2011, testele finale au fost întrerupte de factori externi de ordin tehnic. În prezent se derulează operaţiunea de curăţare a unor echipamente auxiliare ale centralei, a conductei de alimentare cu gaze şi a staţiei de măsurare a gazelor. Compania se va concentra în continuare asupra acestui proiect strategic, care va contribui la securitatea aprovizionării cu energie a României şi va depune toate eforturile în vederea reluării testelor finale în cel mai scurt timp posibil", au anunţat reprezentanţii companiei.

Centrala de la Brazi va avea o capacitate de 860 de MW şi este singura unitate de acest tip construită de la zero în România ultimilor 20 de ani.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO